Ale sie narobilem!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej!
Spedzilem dzisiaj z dwie godziny,zeby powycinac do mojego malca wykladzine w kolorze niebieskim, wsadzilem, patrze, a efekt beznadziejny. Zatem radze wszystkim zeby sprawdzili najpierw kolor..

A druga sprawa. Czy oplaca sie zmienic kola w malaczu na 13? co to daje?Jakie sa najlepsze i czy nie trzeba wtedy nizszych opon...?Dzieki za pomoc.

korek

warto wsadzić 13'
najlepsze od Bisa lub CC700, a dokładnie te samochody mają seryjnie opony 135/70 R13 które wprost są stworzone do malucha (powinny być seryjnie montowane)
zalety: niziutki profil, super trzymanie na zakrętach, nie zmulają auta, bezdętkowe
wady: auto jest twardsze(dla mnie to zaleta ), cięzko dostać używane oponki

wsadzac trzynastki!!!!
jest odczuwalna (dość spora) różnica w prowadzeniu auta, szczególnie na przyczepnych nawierzchniach, natomiast jak śmigasz często po żwirku to lepsza chyba 12 bo jak jakie dziursko wielkie gdzieś napotkasz to bedziesz miał większe szanse na niepokrzywienie jej.

lepiej jak są 135 ale 145 są równie dobre (osobiscie używam 145, ale zamierzam 135 wsadzić) szerszych nie ma co wsadzać chyba że jeździsz po suchych asfaltach lub bodoba ci sie wygląd taki max to 155
miałem kiedyś 165/55 R13 i na asfalt była git, jak poczuła jesienną pogode to nim sie obeirzałem a tyłek na zakręcie chciał mnie wyprzedzać (dobra do "nauki jazdy" w mokre dni)
co do szerokości felgi najlepiej jak wsadzisz 4,5cala z cienkiego np

takie moje subiektywne odczucia

ja chcę na dniach kupić felgi od cieniasa właśnie i opony chyba też 135. czy ktoś się orientuje ile jest wersji tych felg od cc??i może jakei opony na nie wchodzą też ktoś wie??

jest jeden rodzaj stalówki CC (te owale dookoła są takie bardziej kwadratowe) szerokość 4,5 cala
ja wkładałbym na nie max 155/65 R13

jest jeden rodzaj alusów od CC sporting co do wyglądu to nie wiem jak je opisać ale cztery szerokie ramienia
szerokość chyba 5 cali albo 5,5 ale tego raczej pewien nie jestem

co do stalówek od SC to różnią sie od cienkowskich tym że te owale są bardziej jajowate i serokość to raczej 5 cali, tak mi mój kumpel mówił ale nie wiem na pewno, tu 135 to chyba za wąska będzie, i ja zakładałbym 145.
co do owali to trzeba sie troszke bliżej przypatrzeć aby odróżnić z jakiego autka felga, z daleka identyko
z ciekawości poszukam na necie jaka szerokość felgi

jak chcesz 135 to tylko guma w rozmiarze 135/70 R13

13?
Ladny wyglad, lepsze trzymanie, twardszy, lepsze osiagi predkosci! - to plusy!

Wolniejszy na odejsciu, problem z oponami - to minus!
Ale ja i tak zostaje przy 13- podobaja mi sie!
Sadze ze od bisa wygladaja najlepiej jak sie je porzadnie zrobi!

ja osobiście na 5 calowe felgi na szerokośc założyłem 135 i efekt jest zajebisty nie to co na zimówkach 145

a co wy na to, żeby założyć na szeroką felgę wąskie oponki? fajnie wygląda (bo widziałem tak zrobione) taka zaokrąglona no i porofil gumy się obniża...

chcesz zrobic cos takiego ale nie radze bo na mokrym oponka nie bedzie gdzie miala odprowadzac wody.
a na sucha droge to jest ok,ale jest jedna wada latwo jest otrzec rant felgi na takich oponach.
ale wybur nalerzy do ciebie

pozdrowienia

A jak jest z wchodzeniem na recznym na 13'? Trudniej "zarzucic"?
Seba

a jak wygląda ET tych felg z cc w porównaniu do maluchowskich??

ja jezdze na 13' od rekina i powiem wamze jezdzi sie super jak jest sucho ale na mokrej nawierzchni plyywam po drodze. nie jest to moze to co na 12' ale komfort jazdy napewno lepszy.Osobiscie polecam!