Tarcze hamulcowe...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem właśnie na etapie kupna tarcz i klocków hamulcowych. Mógłby mi ktoś polecic jakiś komplet (tarcze + klocki)? Zależy mi na dobrym kompromisie ceny do jakości. Mile widziane oferty hurtowni internetowych, ew. z allegro. Z góry dziekuje...

tarcze delphi około 120 zł za obie + klocki Textar za 65 zł za komplet( 4 szt) jezdze około miesiaca na tym i jest spox. Ale wybór jest spory na rynku tak więc masz w czym wybierać.

Nie żebym chciał odrazu takie kupować, ale co myslicie o takich "wynalazkach" z allegro, badziew, czy w miare tani dobry sprzet?

Tarcze + klocki 1

Tarcze + klocki 2

polecam kolege slawasa1 z forum albo Janka-RS napewno cos znajdziesz u nich!!

beniobb - a oni sprzedają takie rzeczy ???

Z tego co wiem Slawas1 sprzedaje i jeszcze do domu wysyła Niestety nie miałem przyjemności nic u niego kupować ale słyszałem same pozytywne opinie

KLIK

abraham2ooo - myślisz, że ten zestawik będzie dobrym wyborem? A nie wiesz/wiecie, może ile takie komplety kosztują w sklepie motoryzacyjnym?

Witam ja właśnie jestem na tym samym etapie.U kolegi Slawasa zamówiłem tarcze brembo + klocki ferodo + wysyłka cena 220 zeta.Podobno wszytko współpracuje całkiem dobrze.

Te co podałem to tańsze zamienniki, a Brembbo są napewno lepsze
KLIK
Sklep Forda to tutaj KLIK

mario, jak juz koledzy z forum napisali Slawek ma now czesci i wysyla do domu, polecam bo wlasnie przyszedl do mnie komplet nacinanych tarcz z klockami a Janek ma uzywane czesci ale chyba czasami jest tez cos nowego!! ogolnie yo polecam zakupy u nich

Ja u slawasa bralem DUZO rzeczy. Wszystko w 101% udane.
W orionie prawie rok jezdzilem na tarczach BREMBO + klocki LUCAS, obecnie do BMW na tyl 2 tygodnie jezdze na TAKIM SAMYM komplecie BREMBO TARCZA + lucas klocki. Spisuja sie PIEKNIE! Cenowo... taniutko!

To ja już nie wiem sam:

Delphi - tańsze, a podobno dobre...

czy

Brembo, Ferrodo - napewno lepsze, ale czy dużo lepsze, czy będzie widoczna jakaś różnica? Za co te 50zł więcej?

P.S A te tarcze od Slawasa, wystarczą mi? W sumie nie jezdze bardzo ekstremalnie, nie pokrzwią sie? (tak jak te co mam teraz?)

[ wiadomość edytowana przez: MaRio-sKaTe dnia 2006-08-18 22:51:22 ]

Jeśli masz te 50 zł więcej to zdecydowałbym się na Brembo, bo napewno mogą więcej wytrzymać.

Ja osobiscie bym bral brembo... bo mam sprawdzone. Co nie wyklucza ze Delfiny tez by pochodzily.. ;D

tak jak koedzy pisza i ja się dołacze tylko zestwa brembo i ferrodo lub textar ,osobiscie mam teraz textary na tarczach motokrafta i jest oki ale u siebie w parcy hurtem zakładam zestwa wyzej wspomniany!!!!!!i nie było klienta skarzącego sie ,a marzy mi się seria sportowa z BREMBO+sport FERRODO

No, ja wiem Brembo to sprawdzona marka i na 100% byłbym zadowolony, ale sprawa wygląda tak, że cieknie mi zimering na pompie wtryskowej. Aby wyjąć popme trzeba wyciągać rozrząd, itp. To wiąże się z wyminą pompy (ew. naprawą) i wyminą paska rozrządu. A jak każdy user FKFE koszty naprawy są nie małe. Więc z kasą stoje na "średnim poziomie". Ehh... Nie moge się zdecydować...

www.ford.sklep.pl ---- Brembo (wentylowane)152zl za komplet!! Zwykle 120zl za komplet.Klocki ferrodo 65zl. Delphi na allegro komplet za 135zl.Ja bym bral brembo i ferrodo.

Rozmawiałem ze Slawasem i powiedział, że do tego mojego modelu MkIV nie mogą być tarcze wentylowany, tylko zwykłe. I polecił tarcze Lucas'a i klocki Ferrodo, myslicie, że dobry wybór? Będzie to dobrze "grało"??

Cytat:
2006-08-19 11:44:58, MaRio-sKaTe pisze:
Rozmawiałem ze Slawasem i powiedział, że do tego mojego modelu MkIV nie mogą być tarcze wentylowany, tylko zwykłe. I polecił tarcze Lucas'a i klocki Ferrodo, myslicie, że dobry wybór? Będzie to dobrze "grało"??

Skoro Slawas tak napisał to grać będzie.