PROBLEM UNIDEN PRo 510XL+HUSTLER magnes 100cm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
kilka dni temu zakupiłem soebie radyjko uniden pro510xl + antene na magnesie hustler 100cm ,sprzedawca zapewnił mnie że natena jest zestronoja i wysarczy tylko wszystko podłączyc i bedzie smigac też tak zrobiłem ale po sprawdzeniu oakzało sie że ja wszystko bardzo dobrze słysze ale mnie słyszano bardzo słabo(szumu trzaski) dodam że radyjko narazie testowałem tylko w garażu czy to może miec jakis wpływ??? no ale dlaczego ja wszystkich wyraznie słyszałem ???? czy sprzedawca nacioł mnie na strojeniu ???? i jeszce jedno podczas nadawania przy właczonym radioodborniku słysze swój głos w głosniakch samochodowych ale tylko w czasie nadawani co to może byc ????????

DZIĘKI Z GÓRY ZA ODPOWIDZI
POZDRAWIAM

Antenę się stroi na samochodzi w którym będzie używana, jeżeli zestroisz antene na środku dachu to przestawienie jej np na bagażnik zaskutkuje tym że antene trzeba będzie dostroić ponownie do nowego miejszca. Sprzedający delikatnie mówiąc się mylił.
Wyjedź z garażu i potestuj (twardy jesteś, kilka dni temu kupiłeś i jeszcze się z nią nie przejechałeś -tylko garaż?).

[ wiadomość edytowana przez: straganos dnia 2006-09-22 22:33:28 ]

Cytat:
2006-09-22 20:25:31, kamilek-k1 pisze:
jeszce jedno podczas nadawania przy właczonym radioodborniku słysze swój głos w głosniakch samochodowych ale tylko w czasie nadawani co to może byc ????????

to ze siebie słyszysz w głosnikach to sprzeganie z antena radia FM najprawdopodobniej zbyt blisko siebie stoja

kazda ale to kazda antene sie stroi zmiana miejsca anteny powoduje zmiane SWR-a ale jak była strojona na danym aucie i ja przestawisz tylko w inne miejsce to nie zmienie sie SWR na tyle aby uszkodzic radio

73!

witam
dzisiaj miałem możliwośc przetestowania radyjka na drodze i niestety jest to samo co w garaży ja wszytsko wyraznie słysze a mnie słyszano bardzo słabo trzaski szumu itp ale był pweien okre w któym wsztsko działało ok ale to przez bardzo krótki odcinek drogi co to może byc ?? uszkodzone radio ?????????

a zestroiłeś zestaw?