Ksiązka sam naprawiam samochód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!
Czy ktos ma lub wie gdzie moge znaleść książke WKiL Sam naprawiam samochód opel omega B od 94r.?

Prosze o link lub na maila goosemm@wp.pl

Dzięki!

np. allegro -->znajdź przedmiot "omeg*" -->szukaj --> wyniki w kategoriach "książki i komiksy"

na prawde nie wiedziałeś jak znaleźć tą książkę ??

Moge Ci ostatecznie swoją sprzedać ale jest ok 2 razy droższa od tych na allegro

Dzięki,

w takim razie zakupie na Allegro

ja widziałem w gdańsku
na ul Korzennej w księgarni jak sie idzie od dworca

I nikt jej nie udostepni na necie? Dziwne.

Witam,
ściągnąłem kiedyś z netu książkę o której pisze goosemm i mam ją dostąpną. Są to skany. Brakuje jednak kilku stron. Jeśli chcecie to umieszcze ją na jakiejś stronie bo spakowana zajmuje jakieś 93 MB. Moja skrzynka przepuści ale nie wiem czy wp przyjmuje takie wielkie paczki. Dajcie znać to coś pokombinuje a adres umieszcze w tym topic'u albo dam Wam na priv'a.
Pozdrawiam...

Panowie!
Takie sprawy załatwiajcie sobie na priwach a nie na forum

Mam takowa ksiazke ale w niej naprawde gowno jest ciekawego.
Wymiana tarcz hamulcowych jest opisana tak jak by to byla przynajmniej praca doktorska. Dla domoroslego mechanika stanowczo niezrozumiala (calki, rozniczki, momenty itp)

W wiekszosci popieram Nav.
Najbardziej wnerwil mnie moment kiedy to nie wiedzialem jak sie dobrac do xenona i w ktora strone przekrecic jego obudowe aby wyjac zarowke (w zadna nie chcialo isc). Mysle sobie: "ach... zajrze do ksiazeczki..." a tam tekst: "ze wzgledu na zagrozenie zycia wymiana zarowki xenonowej nie zostala tu opisana" - lol! Wiec wsadzilem lapy w dziure, pchalem z calej sily i w koncu dalem rade Do kitu z ta ksiazeczka... wiele szczegolow jest pominietych... chocby przy rozbieraniu drzwi. Ktos kto nigdy klamek nie zdejmowal nie zrobi tego sam z siebie bez rozwalania gumowej klamki aby dostac sie do sruby pod nia. Troszke bez sensu jest w tej ksiazce. Ja bym wrecz wolal mniej a bardziej szczegolowo.

Cytat:
2006-08-25 23:38:15, chemik333 pisze:
W wiekszosci popieram Nav. Najbardziej wnerwil mnie moment kiedy to nie wiedzialem jak sie dobrac do xenona i w ktora strone przekrecic jego obudowe aby wyjac zarowke (w zadna nie chcialo isc). Mysle sobie: "ach... zajrze do ksiazeczki..." a tam tekst: "ze wzgledu na zagrozenie zycia wymiana zarowki xenonowej nie zostala tu opisana" - lol! Wiec wsadzilem lapy w dziure, pchalem z calej sily i w koncu dalem rade Do kitu z ta ksiazeczka... wiele szczegolow jest pominietych... chocby przy rozbieraniu drzwi. Ktos kto nigdy klamek nie zdejmowal nie zrobi tego sam z siebie bez rozwalania gumowej klamki aby dostac sie do sruby pod nia. Troszke bez sensu jest w tej ksiazce. Ja bym wrecz wolal mniej a bardziej szczegolowo.

Eeeee tam, narzekacie
Dobrze, że coś w ogóle opisali, a nie tak jak w instrukci obsługi wozu "aby wymienić wycieraczki należy udać się do autoryzowanej stacji opel"

popieram chemika - książka "cieniutka"- nie tylko mało szczegółów
ale i mało zasad i celu działania danych podzespołów - przydało by
się coś polskich inżynierów np.pod tytułem "usprawnienia omegi"
pozdrawiam Jerzy

Potwierdzam! Ta książka jest słabiutka, a mam porownanie do książek z tej serii do innych samochodów i ta do Omegi jest najsłabsza. Jeśli ktoś ma jako takie pojęcie o mechanice to szkoda pieniędzy na tę książkę lepiej je wydać piwko

Zdobyłem ta książke i macie koledzy racje - beznadziejna. Żona ma lanosa i w ksiażce do niego jest wszystko tak opisane że laik sam wszystko zrobi, a w tej do omegi... no cóż - no coment!

rzecz w tym że żadna książka sama nie naprawi samochodu. Poptrzeba trochę zmysłu technicznnego i wiadomości a przede wszystkim nic na hurrra - wiem to na swoim przykładzie - jak nie wiem co i jak to łap sam nie wpycham bo kończy się to zazwyczaj tragicznie. Lepiej pojechać do mechanika (choć z nimi to też różnie )
aha ma to jeszcze jeden plus, bo jak jest coś po naprawie nie tak to mogę mieć pretensję do kogoś a nie do siebie - ot, taki komfort.

pozdro,