Bingo M sam przełącza sie na benzyne... Co jest nie tak??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich! Mam poważny problem z moją instalacją gazową sterowaną komputerem bingo M a mianowicie po przełączeniu sie na prace silnika na gazie wszystko chodzi ok ale tylko na postoju! Można wkrecać silnik na obroty i chodzi elegancko ale przy próbie ruszenia nagle gaz sie wyłącza strasznym szarpnięciem i kontrolki zaczynają migać a silnik przechodzi na benzyne. Po kolejnym dodaniu gazu na na postoju znowu sie przełącza na gaz ale następnie nieda sie znowu ruszyć bo sytuacja sie powtarza. Silnik z jakim pracuje instalacja to 1.4 na monowtrysku. Gdzie szukać problemu?Co może być przyczyną?Dodam że problem sie pojawił nagle pewnego dnia rano jak wsiadłem do samochodu.Prosze o pomoc za którą bardzo z góry dziękuje i pozdrawiam.

Witam!!Przyczyną może być sygnał z cewki do LPG sprawdż kabel chyba koloru brązowego!

no tak w sumie to nie mam pojecia co moze byc. Ale jesli jestes z opola do polecam zakład na Kępskiej gość sie nazywa Wojdak podaje nr 0602 726 958

Wiem montowałem u niego instalacje i jestem z niej jak narazie bardzo zadowolony i też bym go każdemu polecił ale niestety najbliższy termin wolny u niego był za 2 tygodnie! Ale udało mi sie rozwiązać problem samemu bo bardzo trafnej podpowiedzi kolegi z brązowym kabelkiem, chodziło dokładnie o ten kabelek bo nie miał dobrego styku. Po poprawieniu wszystko chodzi jak należy! Dzięki za zainteresowsnie i trafioną diagnoze! Pozdrawiam!