| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-08-28 13:30:57 Jakos od ostatnich trzech tankowań tak mam, ze bezpośrednio po zatankowaniu i odpaleniu auta śmierdzi gazem w kabinie przez jakiś kilometr, nie więcej. Później przestaje i jest oki, aż do następnego tankowania. Wiem, że muszę się wybrac do gazowników, ale na razie nie bardzo znalazłem czas, a po drugie nie chciałbym coby mnie naciągnęli na przykład na wymianę reduktora. Macie jakieś pomysły co to może być? |
Buba030 Płock | 2006-08-28 13:55:19 Może zawor od tankowania ten co sie końcówke od dystrybutora podłącza nie zamyka sie szczelnie? |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-08-28 17:35:50 u mnie tak jest, kulka odbija zbyt powoli i przy odpinaniu pistoletu gazowego jest wielkie "SYYYYYYK" ale nie smierdzi gazem.
gazem mi smierdzialo jak plyn chlodniczy znikal i parownik nie wyrabial i sie mrozil. [ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2006-08-28 17:39:25 ] |
szandrzej KIA Cerato Mińsk Mazowiecki Wrocław | 2006-08-28 21:32:23
W Espero (reduktor Emmegas) wytrzymała mi 100 tys. km i 8 lat, w Nubirze (Elpigaz) ok. 90 tys. km i 5 lat. W obu przypadkach reduktory były wymienione na nowe. |
szandrzej KIA Cerato Mińsk Mazowiecki Wrocław | 2006-08-28 22:01:07
Najprawdopodobniej tak. |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2006-08-28 22:03:40
No to pewnie moje zbliżają się ku rozsądnemu końcowi. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-08-29 08:15:41 No kurde nie straszcie z ymi parownikami, bo mój się zbliża do 70 tysięcy.
A tak wogóle to wczoraj chciałem sam wymienić filtr gazu i oczywiście zjebałem sprawę, bo przy odkręcaniu przekręcił się cały zawór, zgięła się rurka wychodząca z zaworu i już po odgięciu się złamała, więc leci stamtąd gaz.... chyba nigdy się nie naucze coby nie pchać łap jak nie trzeba. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-08-29 15:28:24 Mój wytrzymał 80
Macie koszty... |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-08-29 15:52:26 ja wymienilem miesiac temu reduktor..na identyczny jaki mialem..przejechal mi 100tys i naprawde sie sprawdzil..landi renzo se81..tylko co z tego skoro zgodnie z moimi obawami raz ruszona instalka mowie o regulacji spowodowala ze teraz jest nadwrazliwy na pedla gazu i ogolnie kultura pracy silnika na srednim poziomie..obroty trzyma..ale reakcja pedla gazu jest tragiczna..i zupelnie nie wiem co zrobic..nawet juz ta cewke impulsatora wymienilem.bo o kablach i swiecach nawet nie wspominam...nawet przepustnica jest przeczyszczona..rece mi opadaja z tym zlomiakiem |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2006-08-29 16:18:07 A to nie jest przypadkiem tak, ze po kazdym wylaczeniu silnika instalka "odparowywuje" i gdy sie odpala silnik tak po kilku minutach to te opary sa zasysane przez dmuchawe i wlatuja do srodka? I to chyba jest normalne - ale moze sie myle. |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2006-08-29 16:22:01
Taaaa, tylko dlaczego na początku nie śmierdziało, jak instalka była nowa. Teraz też jest nowa, ale inaczej |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-08-31 10:57:07 Dobrze zregenerowany parownik chodzi jak nowy, bo jest nowy. wymianie podlegają membrany, które poprostu sztywnieją i są jak kawałki tektury oraz uszczelki. Obudowa jest myta i tyle. Ja już dwa razy regenerowałe parownik, średnio wytrzymuje 90kkm (Bedini). Po regulacji jest ok.
Co do smrodu gazu w środku. Przewody doprowadzające gaz też ulegają zużyciu. U mnie ułam się przewód doprowadzający gaz do parownika, przy koronce, trzeba było skrócić i założyć nową koronkę. Odrazu wam powiem, że przewody u mnie maja juz dwa razy mniejszą średnicę, przez osad, tak jaby się utleniały, kolor jak śniedź na miedzi. Zastanawiam się nad ich wymianą, ale dopieo jak będą niedrozne na tyle, że samochód nie będzie chciał na LPG jeździć. |