Nawigacja do Omegi B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
chciałbym kupić fabryczną nawigację do Omegi B ponieważ frustruje mnie ta stercząca dziura . Prośba do osób, które znają się na tym:

1. Jakie elementy powinnien zawierać zestaw (wyświetlacz, czytnik CD... i co jeszcze ?)
2. Jaka jest cena na rynku wtórnym - tak żeby się nie sfrajerować...
3. Czy montaż będe w stanie przeprowadzić sam czy też wymaga to jakichś skomplikowanych zabiegów ??
4. Czy są dostępne w sieci mapy Polski do tej nawigacji ?

Dzięki za wszelką pomoc !

Cytat:
2006-07-15 00:38:57, dextran pisze:
Witam, chciałbym kupić fabryczną nawigację do Omegi B ponieważ frustruje mnie ta stercząca dziura . Prośba do osób, które znają się na tym: 1. Jakie elementy powinnien zawierać zestaw (wyświetlacz, czytnik CD... i co jeszcze ?) 2. Jaka jest cena na rynku wtórnym - tak żeby się nie sfrajerować... 3. Czy montaż będe w stanie przeprowadzić sam czy też wymaga to jakichś skomplikowanych zabiegów ?? 4. Czy są dostępne w sieci mapy Polski do tej nawigacji ? Dzięki za wszelką pomoc !

Ad.4 Zapomnij . Niestety Wujek Opel nie przewidział mapy naszego kraju w tej navi. Poszperaj na forum, a będziesz wiedział dokładnie co i jak. Było tego wiele.

Ad 1 - jeszcze chyba antena gps

Ad 4 - coś tam jest
nawet w miarę prowadzi nawet po Kaliszu

Ad.2. Ceny: w Polsce widzialem na Allegro za 300zl lub 550zl (z jakims pilotem), u mnie w Anglii to kosztuje jakies 35 funtów. plus koszty przesylki (nie wiem jakie).
Chyba ze bardzo zalezy ci na niskiej cenie to moge poszukac na szrocikach, aczkolwiek malo tego tu stoi i nie ma gwarancji co do dzialania.

Co do montazu to powinienes dac sobie rade.

A to nie lepiej ci zainwestować w porządną nawigację, np tomtom etc...

Witam

Mam oryginalna nawigacje Philipsa w Omie z 12/1998 i chcialbym dokonac zmiany jezyka na angielski.
Oprocz tego poszukuje mapy polski pasujacej do tej nawigacji.

Pozdrawiam

Sie ma poszukaj w starych wątkach podane sią linki na muła do angielskiego jęz ,mapy polski.
Pozdrawiam

Cytat:
2006-07-15 23:39:14, zYx pisze:
A to nie lepiej ci zainwestować w porządną nawigację, np tomtom etc...

Wyrazy tomtom i porzadna u nas sie wykluczaja.

Zdro!

Cytat:
Sie ma poszukaj w starych wątkach podane sią linki na muła do angielskiego jęz ,mapy polski.
Pozdrawiam

Troche szukalem i sa to bardzo stare informacje (sprzed kilku lat) szukalem ostatnio map na bearshare ale nie ma nic na temat Polski.

Chłopaki mają rację,że sofcik jest w necie w P2P a z mapą raczej też nie powinno by problemu.

faktycznie TOMTOM nie jest zbyt dobry ale AutomapaXL jest super. Korzystałem z niej w palmtopie MIO P550. Moze nie wygląda jak fabryczna ale ma polską lokalizacje, mape polski z zaznaczonymi fotoradarami i mapy poszczególnych miast z numeracją budynków.

Pozatym na takim paltopie mozna obejzec jakis film posłuchać muzy , przeglądać strony www (darmowych hotspotów w polsce coraz jest więcej)

Sprawdziłem i polecam.

[ wiadomość edytowana przez: bmaciek dnia 2006-09-23 00:12:24 ]

Mapa polski w tomtomie ma wiecej ulic niz automapa ;p po za tym wyglad automapy pozostawia wiele do zyczenia.

Możecie sprobować jeszcze iGO 2006 - też soft na PPC

przyjechać na zlot, zaradzimy coś

Togan

Cytat:
Troche szukalem i sa to bardzo stare informacje (sprzed kilku lat) szukalem ostatnio map na bearshare ale nie ma nic na temat Polski.

Ja z tych linków korzystałem dwa tygodnie temu ! ! !

STARE ALE JARE

Mape polski 2006 juz sciagnalem (mozna ja znalesc na eMule) - chodzi pieknie.

Natomiast dzieki uprzejmosci Kusego (nie zbyl mnie tekstem "Poszukaj sobie") udalo sie zmienic jezyk z niemieckiego na angielski (oprogramowanie v2.3).

Gdyby w przyszlosci ktos mial podobne problemy prosze o kontakt.

Pozdrawiam
Togan