| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2003-05-11 16:10:35 Szukałem, szukałem... ale już mnie oczy bolą, a nic nie znalazłem Gdzieś kiedyś przeczytałem, że trzeba przestawić, Czy ktoś mógłby mi to rozjaśnić? Z góry dziękuję |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-05-11 16:34:17 Zapłon możesz przestawić sam. Instukcja jesttu A szczline możesz zostawić w spokoju. Kup Iskry do gazu, lub NGK V-line. Po przestawieniu zapłonu spada żużycie paliwa, a silnik jest elastyczniejszy |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2003-05-11 17:12:10 Spalanie... hmmm mogę tylko pomarzyć żeby spadło!! Byłem ostatnio na regulacji u gaziarzy i FAJA! jak zatankowałem na stacji (co prawda miałem przejechane 123 km, z tego jakieś 40 po regulacji) to mi mózg stanął Poprzednio było 12,8 więc nienajgorzej ale to było w sumie razem z trasą... Boli mnie jak sobie pomyślę że jeszcze niedawno (1/2 roku temu)jeździłem Seicento, które paliło mi przeciętnie jakieś 6,5 litra... buuuuu |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-05-11 18:22:42 Plump, moze sprobuj przyspieszyc troche zaplon, zresetuj kompa, pojezdzij na benzynie coby napewno zdazyl sie wszystkiego nauczyc i dopiero wtedy pojedz na regulacje gazu. |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2003-05-12 23:56:24 Sugerujesz, że na gazie nie nauczy się jak trzeba? hmmm... Wy chyba wiecie lepiej Ale powiedz mi czy to przestwienie zapłonu to jak mam zrobić? Bo Na stronie MackaGT znalazłem, ze od 3-7mm więc ile? Ja chyba nie znam się na tym, czy mi tam coś zacznie "dzwonić" i wtedy za dużo... ech! Zobaczymy co teraz wyjdzie na stacji |