Problem z odpalaniem na ciepłym silniku.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich,
Ledwie się uporałem z pływaniem obrotów na LPG po prawie trzech latach to pojawił się następny problem.

Problem mam taki, że na ciepłym silniku essi nie chce za bardzo odpalać. Muszę chwilę pokręcić i wtedy zapali ale chodzi nierówno tak jakby nie palił na wszystkie "baniaki"dopiero po przegazowaniu (jeden lub dwa razy) chodzi jak trzeba. Problem pojawił się tak jak już wspomniałem po około 3 latach od montażu LPG. Dla sprecyzowania: każde zapalenie samochodu jest na benzynie, przewody WN i świece nowe.

Proszę o informację co może być przyczyną.

Dzięki
Piotrek

Witam,
Sam odpowiem na moje pytanie i może kiedyś ktoś będzie miał z tego szybką diagnozę.

Tak więc prawdopodobną przyczyną takiego niedomagania była kończąca się pompa paliwa- jeśli pompa się nagrzała to podczas odpalania blokowała się i nie podawała paliwa w takich ilościach jak trzeba. I nadszedł koniec pompy (chyba się spaliła bo nawet po jej wymontowaniu i podłączeniu do akumulatora nie ruszy)- jest nowa i objawy już kilka dni nie występują.

Pozdrawiam wszystkich,

I jeszcze raz dla potwierdzenia- TO BYŁA POMPA PALIWA- już 2 tygodnie a essi pali na przysłowiowy "DYG"

Pozdrowienia