Przekl. kier. ze wspomaganiem- [help]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanie kieruje do tych co rozbierali takowa przekladnie.
a mianowicie.

w 125p z 69 roku mam przekladnie ktorej to "wal kierownicy ze slimakiem" ma dlugosc ok 1 m i nie posiada przegubow. jego zakonczeniem jest gwint do przykrecania kola kierownicy.

interesuje mnie zaadoptowanie mojego "walu kierownicy ze slimakiem" do przekladni z poloneza ze wspomaganiem.

czy to jest mozliwe?????
czy mozliwa jest wymiana -CZESC ZA CZESC czy nalezalo by cos dorabiac/przerabiac.

na 100% Ci nie powiem, ale wydaje mi sie ze jest to niewykonalne, na walku kierowniczym w przekladni ze wspomaganiem sa bowiem umieszczone zaworki srerujace przeplywem oleju , dlatego tez walek w przekladni ze wspomaganiem jest dluzszy (a wraz z nim cala przekladnia) co sprawia ze przekladnia glebiej wchodzi do kabiny i trzeba wyciac an nia dziure w przegrodzie czolowej i wpsorniku pedalow.

tak to wygklada w praktyce.

witam,mam nastepujacy problem,w kancie mam silnik ze 131 wraz ze wspomaganiem,kilka dni temu wymienialem lape i poduszke pod silnikiem przez co silnik teraz jest wyrzej i jest równo (stara łapa byla ulamana i to prawdopodobnie od bardzo dawna) chodzi o to ze po tej wymianie przy kreceniu kierownica slysze takie buczenie,nic sie nie zminilo w pracy ukladu kierowniczego z wyjatkiem tego buczenia, w czym moze byc problem ???? gdzie szukac przyczyny ???

P.S. Kosa czyjego auta jest to zdjecie ponizej ????

może jak sie silnik podniósł to wydech zachacza o koło przy skręcie,albo sie wydech o podłoge opiera...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

o jakie kolo ma wydech zachaczac ???? i co mial by wudech opierajacy sie o podloge do tego ??? to sie dzieje na postoju i wczasie jazdy

aa,myślałem że przy max skręcie kół...
moze węża gdzieś przyciołeś?

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

nie no wlasnie wszystko jest ok,buczy nie wazne czy stoje czy skrecam czy lewo czy prawo,jutro zrzuce pasek z pompy i przejade sie bez wspomy,zobaczymy jakie bedzie efekt

a tak wogole jak sie zmienia plyn od wspomagania ?? w jaki sposob go mam spuscic z ukladu i jaki naljepiej wlac ??? byle by nie byl za drogi

[ wiadomość edytowana przez: bimber1 dnia 2006-08-31 22:44:05 ]

płyn hamulcowny DOT4 np.

jaki plyn hamulcowy?? poglo cie? olej atf "dextron 2" np mobil atf 220 albo kazdy inny dextron2 czerwony

edit: bimber mnie tak "wylo" wspomaganie w bardzo mrozne dni zanim sie zagrzal silnik oraz kiedys,kiedy zapomnialem dolac oleju do wspomy sprawdz poziom.

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2006-09-01 21:14:19 ]

bimber ale zes trupa wykopal

plyn hamulcowy hmm

No właśnie - nie płyn tylko olej tak bardziej. Pit'owi chyba pojebawszy sie ze sprzęgłem . Ile właściwie wchodzi do układu? Bo mam ATF D2 ale nie wiem czy cuś wiecej niż liter .

rejs - wchodzi tyle, zeby po napelnieniu pompy i przekladni w zbiorniczku bylo prawie pod korek u mnie jest to ponad 1,5 litra

Cytat:
2006-08-31 21:56:36, bimber1 pisze:
P.S. Kosa czyjego auta jest to zdjecie ponizej ????

pickup Adriana

bimber moze masz luzny pasek na pompie, albo siada pompa

nie przejmuj sie.mnie tak buczy od dluzszego czasu.szczegolnie wtedy jak skrecam pod obciazeniem,np na postoju i pompa sie "meczy".

Cytat:
2006-09-01 19:31:18, Poochaty pisze:
nie przejmuj sie.mnie tak buczy od dluzszego czasu.szczegolnie wtedy jak skrecam pod obciazeniem,np na postoju i pompa sie "meczy".

no doklandie,tak mi sie wydawalo ze juz gdzies slyszalem ten dzwiek Wiem ze to pompa tak buczy,jutro zmieniam plyn w ukladzie i zobaczymy czycos sie zmieni

[ wiadomość edytowana przez: bimber1 dnia 2006-09-02 11:19:49 ]

Cytat:
2006-09-02 10:00:52, bimber1 pisze:
Wiem ze to pompa tak buczy,jutro zmieniam plyn w ukladzie i zobaczymy czy cos pomorze

Pomorza w to nie mieszaj

ja mam nowy plyn w ukladzie,zbiorniczek na full i nie pomaga.a propos,do mnie do ukladu weszlo niecale litr plynu...

do mnie tak samo , ale nic nie buczy

Cytat:
2006-09-02 19:25:11, Blady pisze:
do mnie tak samo , ale nic nie buczy

co sie chwalisz