POMOCY! KTO SIĘ ZNA NA ZAMKACH CENTRALNYCH? nie mogę otworzy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. wczoraj padł mi bezpiecznik od centralnego nie miałem go pod ręką a byłem na mieście więc każde dzwi zamknęłem osobno(mkV wersja 5dzwiowa) gdy dojechałem do domu włożyłem nowy bezpiecznik i przekręciłem kluczykiem wszystkie zamki ruszyły ale tylnie dzwi po lewej stronie nie chcą się otworzyć jak by się zablokowały!! co jest nie pokojące to że od środka klamka bardzo ciężko się wciska...po drugiej stronie wszystko jest oki gdy przekręcam kluczykiem słychać że zamek tam działa ale otworzyć nie da rady ani od środka ani od zewnątrz przy zamykaniu widać że klamka się nie chowa minimalnie tylko się porusza przy otwieraniu tak samo co to może być?? nie mogę nawet się teraz dostać tam do zamka przy zamkniętych dzwiach. wyciągałęm jescze raz raz bezpiecznik i nic proszę o pomoc!!!! co mogło się popsuć i jak chociaż otworzyć te dzwi??????????? proszę o pomoc bo mam dzwi zablokowane((

moze linka sie przycina gdzieś czy cos w tym stylu, bez rozebrania nie wymyslisz nic

u mojej siostry w mkIV też się zaciał zamek w podobny sposób, ale z tego co pamiętam udało się go otworzyć mocnym szarpnięciem klamki w środku. Oczywiscie mocno ale z wyczuciem

jak nie wiesz jak otworzyć auto bez pilota i kluczyka to napisz pw to Ci napisze jak to trzeba zrobić

przechodzilem to juz pomoglo rozkrecenie boczkow i przeczyszczenie centralki oraz wszystkich linek...