Do tych co znaja sie na elektryce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koledzy potrzebuje aby mi ktos zrobil z klubu swiatla dlugie i krotkie na przekaznikach oraz OFF Lamp i swiecace rownoczesnie swiatla dlugie i krotkie. Wynagrodzenie powiedzmy -do dogadania sie.

Przyjedź do Łańcuta to się dogadamy

daj na PW konkretny cennik

Zrobił bym Ci sam ale trochę za daleko, no chyba że nocleg z wyżywieniem zapewnisz i koszty dojazdu zwracasz

Paweł, pomóż koledze

[ wiadomość edytowana przez: AsterixGal dnia 2006-09-03 18:58:59 ]

z spaniem i papu nie ma problemu. Ile za transport

sam dzis zrobilem swiatla mijania bo elektryk nie mial czasu wiec powiem ze straty mam teraz 0,06V grubosc przewodu 4mm. Jutro jak sie wyrobie zrobie drogowe pozdrawiam i dziekuje tym ktorzy chcieli mi pomoc. AHa oczywiscie roznica kolosalna i nie zaluje tej kasy

Cytat:
2006-09-05 22:59:57, pablo_ns pisze:
sam dzis zrobilem swiatla mijania bo elektryk nie mial czasu wiec powiem ze straty mam teraz 0,06V grubosc przewodu 4mm. Jutro jak sie wyrobie zrobie drogowe pozdrawiam i dziekuje tym ktorzy chcieli mi pomoc. AHa oczywiscie roznica kolosalna i nie zaluje tej kasy

A ja już ugadałem z żoną wyjazd do Ciebie

Ale sam przyznaj, że frajda niezła, gdy robisz to własnoręcznie

Cytat:
2006-09-06 07:23:51, kisztan pisze:
Ale sam przyznaj, że frajda niezła, gdy robisz to własnoręcznie

Frajda... wkur*ienie chyba!

Cytat:
2006-09-06 07:44:42, piotr_ek pisze:
Frajda... wkur*ienie chyba!

Łeeee tam....

Siedzę w garażu z browarkiem ....
dłubię sobie przy autku .....
radełko gra ....
żona z dzieciakami w domu....

Żyć nie umierać....

Myślę sobie: "coś przy złomie pogrzebię"
Wychodzę na parking, stoję (ja)... patrzę na złomero... chwilę... przecież przy mikserze, telewizorze, pralce nie grzebię, to po ch*ja mam przy złomero grzebać... pier*olę to. Idę po browara i wracam do domu

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-09-06 08:51:40 ]

Cytat:
2006-09-06 08:50:45, piotr_ek pisze:
Myślę sobie: "coś przy złomie pogrzebię" Wychodzę na parking, stoję (ja)... patrzę na złomero... chwilę... przecież przy mikserze, telewizorze, pralce nie grzebię, to po ch*ja mam przy złomero grzebać... pier*olę to. Idę po browara i wracam do domu [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-09-06 08:51:40 ]

bywa i tak ....

przekazniki na dlugie i krotkie zamontowane ale zastanawialem sie nad OFF Lamp. Opis instalacji jest bardzo zamotany -moze ma ktos lepszy? Czytajac opis doszedlem do wnio0sku ze ta przerobka wylacza dlugie i mijania a co z postojowkami ? tzn czy jak jade na mijania i wylacze stacyjke to beda sie swiecic postojowe?

Cytat:
2006-09-07 22:24:39, pablo_ns pisze:
...czy jak jade na mijania i wylacze stacyjke to beda sie swiecic postojowe?

W standardowej wersji Off-Lamp TAK

Ja taką wersję mam i mi to wystarcza w zupełności.
Ale istnieje jeszcze wersja Off-Lamp-Full.
Wtedy po wyłączeniu kluczyka wyłanczają również światła pozycyjne.

Cytat:
2006-09-08 07:19:33, kisztan pisze:
W standardowej wersji Off-Lamp TAK Ja taką wersję mam i mi to wystarcza w zupełności. Ale istnieje jeszcze wersja Off-Lamp-Full. Wtedy po wyłączeniu kluczyka wyłanczają również światła pozycyjne.

A mozna je potem wlaczyc na wylaczonym silniku?

Off-Lamp-Full -gdzie moge znalesc opis? Dlugie zabezpieczylem bezpiecznikiem 30 A a mijania 20 A -moga byc takie?

Cytat:
2006-09-08 07:20:53, Cwikus pisze:
A mozna je potem wlaczyc na wylaczonym silniku?

Tylko postojówki

Tutaj odbywały się kiedyś dyskusje na temat przeróbek świateł w naszych Esperaczkach
Światła mijania i drogowe

[ wiadomość edytowana przez: kisztan dnia 2006-09-08 08:01:30 ]

temat mozna zamknac bo juz jest nie aktualny

Cytat:
2006-09-08 07:33:03, kisztan pisze:
Tylko postojówki Tutaj odbywały się kiedyś dyskusje na temat przeróbek świateł w naszych Esperaczkach Światła mijania i drogowe [ wiadomość edytowana przez: kisztan dnia 2006-09-08 08:01:30 ]

ja pytalem o full off lamp - wtedy na postoju nie mozna wlaczyc postojowek?

bo z tego co wiem to samochod moze nie przejsc przegladu jesli nie bedzie dalo sie zapalic swiatel na wylaczonym silniku.

Cytat:
2006-09-11 12:37:36, Cwikus pisze:
ja pytalem o full off lamp - wtedy na postoju nie mozna wlaczyc postojowek? bo z tego co wiem to samochod moze nie przejsc przegladu jesli nie bedzie dalo sie zapalic swiatel na wylaczonym silniku.

W MOJEJ wersji postojówki nie gasną po wyłączeniu silnika!!! Wyłaczą sie mijania i drogowe, ale postojówki swieca nadal aż kierowca je wyłączy. Jakby kierowca zapomniał przy wysiadaniu, to "bimbajec" i tak przypomni.

Wiem, że ludziska przerabiali tak, aby wyłączały im się wszystkie swiatła, ale jest to zbyt niebezpieczne i chyba raczej mało spotykane w innych samochodach..

Cytat:
2006-09-11 12:37:36, Cwikus pisze:
ja pytalem o full off lamp - wtedy na postoju nie mozna wlaczyc postojowek? bo z tego co wiem to samochod moze nie przejsc przegladu jesli nie bedzie dalo sie zapalic swiatel na wylaczonym silniku.

Ponawiam odpowiedź.
TAK! Postojówki można załączyć.
Przeczytaj dokładnie co jest napisane w dyskusji, którą podlinkowałem.

Cytat:
2006-09-12 07:05:31, AsterixGal pisze:
W MOJEJ wersji postojówki nie gasną po wyłączeniu silnika!!! Wyłaczą sie mijania i drogowe, ale postojówki swieca nadal aż kierowca je wyłączy. Jakby kierowca zapomniał przy wysiadaniu, to "bimbajec" i tak przypomni. Wiem, że ludziska przerabiali tak, aby wyłączały im się wszystkie swiatła, ale jest to zbyt niebezpieczne i chyba raczej mało spotykane w innych samochodach..

W mojej wersji też nie gasną, bo takie chciałem.
Co do samego wyłanczania świateł po kluczyku, to takie rozwiązania są stosowane np. we Fiatach.