Jakie glosniki.To moje propozycje.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1.1
2.2

blaupunkt
magnat

Obie opcje niewiele róznia się od Buszmanna, i zostały zakupione w hipermarkecie za nasza zachodnia granicą na promocji pewnie za jakieś 20 ojro

jak dla mnie nie zauważysz żadnej różnicy kupując którekolwiek z nich

w tej kategorii cenowej to zadna różnica w sumie...
ale jakbyś poczekał i dozbierał:
http://www.allegro.pl/item113655526_jbl_gto_926e_nowe_gwarancja_f_ra_od_supers.html
cos podobnego tylko starszy model dobrze daje u mnie
ale ogólnie to ja bym sie nastawiał na ok 300zł za elipsy na tył.

Wiadomo ze zawsze rozchodzi sie o kase ale ja osobiscie bym NIE kupil zadnych z tych glosnikow... Ewentualnie te JBL'e co kolega nizej proponowal, lecz to wszytsko sa glosniki koloksjalne - 3 czy tam 4 drozne, a wszystko w jedny oznacza ze to jest nic... Na twoim miejscu dolozylbym i kupil chociaz te JBL'e
Mimo ze jest to nadal najnizsza polka to jakosc dzwieku jest zdecydowanie lepsza! No ale my tutaj mozemy radzic, ale trzeba odpowiedziec najpierw na pytanie do czego Ci sa potrzebne glosniki w samochodzi?? tzn sluchasz radia, plyty, glosno czy cicho, czy zalezy Ci na jakosci czy masz to gdzies byleby cos gralo??

a to dobre, kolega zapytał które kupić, a wszyscy sugerują że żadne
jeśli o głośniki chodzi to zawsze jest lepsza opcja.

weź pod uwage jeszcze

Alpine

lub

Pioneer

w sumie troszke droższe ale chyba warto, jeśli juz muszą być tamte to chyba jednak Magnat

jezeli jednak bedziesz chcial wziac ktores z tych co proponujesz to wybierz magnaty , a jezeli Ci zalezy na fajnym basie doloz i kup glosniki Pioniera

roznica jest naprawde kolosalna !!! ja mam te glosniki i sa wypas bass prawie jak z tuby .

kolego ja mam takie własnie magnaty jak podałes u mnie grały na jvc 4x45W i moim zdaniem jest niewielka rożnica miedzy JBL GTo ale jednak jest . A to czy bedzie dobrze grały to zalezy tez od radyjka, jezeli masz jakiegos pionka lub soniaka ewentualnie clarion to bedziesz zadowolony a jezeli jakas tanioche typu red star to nie licz ze nawet JBL bedzie grał dobrze... takie jest moje zdanie

pozdro

http://www.dobryton.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=81
na poczatek cos do poczytania o glosnikach w tylnej polce:]

a co do glosnikow: ja nabylem ostatnio takie LANZARY o rozmiarze 7" X 10" :] i powiem ze graja calkie mprzyzwoicie!!:] jakis tam bassik jest!! lusterka drzą ale najwazniejsze ze graja czysciutko i dokladnie!! zadnego charczenia, pierdzenia, itp. Gorąco polecam glosniczki!!
tylko potrzeba do nich wzmacniacz oczywiscie bo podlaczalem pod same radio i srednie i wysokie tony ladnie gralo ale bassu mizernie... no i jak sie podglosilo bardziej to radyjko nie dawalo rady a ma niby 4X50W:

Jeśli mają to być koniecznie 6x9 współosiowe to polecam przemyśleć - PowerBass

A jeszcze lepiej dozbierać na 165mm zestaw rozdzielny np PB S-6C

Coś takiego na dniach będę montował do mojej Hani Oczywiście wygłuszenie i MDF obowiązkowo

pytlar - radio ma 4x50 mocy MAX a nie RMS. Alpine z wysokiej półki mają ok 28W na kanała w RMS także mało to trochę

[ wiadomość edytowana przez: mleko dnia 2006-09-05 23:15:27 ]