Problem z gazem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Niedawno założyłem gaz w Omedze A 90r silnik 2.0 C20NE.Wymieniłem świece i przewody elektryczne.Mam duży problem z odpalaniem i śmierdzi mi w samochodzie gazem w momęcie włączenia nadmuchu.Czemu tak się??Z góry dziękuje za pomoc.

Jedź z reklamacją do gościa który tak wybitnie zamontował ci instalację

Popieram wypowiedz Clebera!
Skoro niedawno ja zalozyles to masz napewno na nia gwarancje!Nie odpusc tego kolesiowi!Skoro Ci ja spartolil to niech ja teraz naprawia!
Pozdrawiam Tomek!

Koledzy mają racje, masz prawdopodobnie nieszczelność w instalacji gazowej.Trudność przy zapalaniu to zaciąga fałszywe powietrze.Pytanie, jakiej generacji ta instalka gazowa?Najlepiej pojedż do( insztalatora) niech poprawi tę fuszerę.
Pozdrawiam Marek

Albo totalnie niewyregulowany układ (za bogata mieszanka) albo tak jak koledzy sugerują nieszczelność (ja to kiedyś miałem nawet walnięty reduktor .... waliło jak w gasss komorze).
Poza tym ... z gazem tak bywa Dlatego się wyleczyłem i .... teraz bulę ciężką kasę nenzynkę .

To na pewno nieszczelność, przy za bogatej mieszance tylko śmierdzi z rury a nie w kabinie.

Cytat:
Poza tym ... z gazem tak bywa

Tia, gaz to zło, gorsze niż dżuma i Bin Laden

Jeżeli gaziarz spier...lił, to gaziarz ma naprawić, bo łaski nie robi. Jak nie potrafi to żądaj zwrotu kasy i jedź do kogoś innego.

Dzięki Koledzy.Pojechałem do klienta który zakładał mi tan gaz i okazało się że jest nieszczelność w rórce doprowadzającej gaz do parownika.Jeszcze raz wielkie dzięki.Pozdrawiam

no fajnie napisałeś że zlikwidował nieszczelność gazową , a co z odpalaniem ... ??? ciekawi mnie to no bo chyba odpalasz z benzyny ??-pozdrawiam Jerzy

a ja mam pytanko jeszcze. Podobno przy poprawnie wyregulowanej instalce z rury wydechowej wylatuje woda
pozdrawiam

Cytat:
2006-09-05 21:33:31, omegafan pisze:
a ja mam pytanko jeszcze. Podobno przy poprawnie wyregulowanej instalce z rury wydechowej wylatuje woda

Tak,woda jest wynikiem spalania gazu.

nie dopisał mi sie post do końca.

Miało być tak:

Podobno przy poprawnie wyregulowanej instalce z rury wydechowej wylatuje woda. U mnie tak było gdy mailem jeszcze mikser, bo wstawieniu blos'a już nie ma wody wylatującej z rury wydechowej.Co to znaczy? Że mieszanka jest zbyt uboga? Raczej mało prawdopodobne bo walcze ze zbyt bogatą właśnie. Więc o co w tym chodzi.

pozdrawiam

Może Ci układ wydechowy magazynuje wodę na wypadek suszy