Maryland 155 czy Alaska 148???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Juz troche sie dowiedzialem na forum na temat antenek ale teraz jeszcze mam tylko problem czy lepsza bedzie antenka Marylanda czy Alaska oczywiscie przykrecona do relingu, bo słyszalem na temam Marylanda ze jest dobra ale ponoc zbiera duzo smieci z eteru. co wy mi doradzicie cenowo lepsza by byla Alaska.

kolego im lepsza antena tym wiecej zbiera ajak zbiera to i smieci jest wiecej wtedy skrecasz SQ badz rf-gain i jest ok mam marylanda i nie nazekam Alaski nie miałem wiec nie moge oceniac

73!

Kolego ja mam NEW ALASKĘ i narzekać nie mogę przy dobrych warunkach ściąga z 30 km... (również szumy-niestety) przeciętnie jest to około 13, nie wiem jak jest z maryland ponieważ jej nie testowałem, ale z Alaski jestem zadowolony.

No niewidzialem na tym forum zeby jakas antenka z presidenta byla negowana, maryland wydaje mi sie byc lepszy dla mnie chociazby dla tego ze ma motylka i moge ją smialo składac a garazyn niziutki. pozrawiam.

maryland nei ma seryjnie motylka no chyba że sobie przykręcisz sróbkę z motylkiem. Seryjnie jest śróbka na monetę łatwo odkręcić 2zł

Marylanda polecam używam od pół roku i jestem bardzo zadowolony dodatkowym atutem jest że ma bardzo dokładne strojenie i można dzięki temu poprawić zasięg.

[quote]
2006-10-02 21:00:10, smeniu23 pisze:
Kolego ja mam NEW ALASKĘ i narzekać nie mogę przy dobrych warunkach ściąga z 30 km... (również szumy-niestety) przeciętnie jest to około 13, nie wiem jak jest z maryland ponieważ jej nie testowałem, ale z Alaski jestem zadowolony.

Nawet TEXAS niezbiera z 30km, a co mowic dopiero o ALASCE. Jak masz 5km to jest dobrze i nieprzesadzaj kolego

"Nawet TEXAS niezbiera z 30km, a co mowic dopiero o ALASCE. Jak masz 5km to jest dobrze i nieprzesadzaj kolego"

Kolego po co miałbym ściemniać??? Ja i mój znajomy mamy obydwaj "new alaske" (ja mam na uchwycie do klapy bagażnikowej a on centarlnie na środku dachu ma zamontowaną) Wykonywaliśmy próbe przy sprzyjających warunkach( byłem na nie wielkim wzniesieniu poza miastem), słyszałem go kiedy znajdował się w odległości ok 30 km ode mnie a on słyszał mnie wprawdzie nie był to silny sygnał, ale był słyszalny. 5 km to ja osiągam na tej antence bez większego problemu na trasie...

No i jeszcze na uchwycie na klapie bagaznika !

Cytat:
2006-10-09 15:58:16, pawel0240 pisze:
No i jeszcze na uchwycie na klapie bagaznika !

Mam wrażenie, że nadal mi nie wierzysz w takim razie powiedz mi jaki Ty masz sprzęcik i jak daleko Ci lata???

W new alaske to moge uwierzyc w te 10km. Mam ja na dachu Busa i dlatego niebardzo wierze a troszke antenek przezylem dlatego niedowierzam.