| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
didoxxl Opel Cieszyn | 2006-09-05 21:05:55 śmierdzi ale nie zawsze tak z 2-4 razy smierdzialo coś gazem wiec otworzylem wtedy okno i po chwili byl juz spokoj , to taki maly smrod co po chwili znika , tak czy siak im powiem o tym tylko ze narazie nie mam po co tam jechac bo szef pojechał do Niemiec i mam poczekac na niego , mialem jutro jechac na przeglad po tygodniu od montazu i bede musial czekac jeszcze tydzień . |
Myron RED ENZORT Thorn | 2006-09-05 21:11:50
Ja mam u siebie tak, że jak zobacze pierwsze przebłyski diody rezerwy, to od tej chwili przejezdzam jeszcze ok. 100km
Mi zapala bez dodawania gazu, ale zawsze odpalam na benzynie. A co do gasniecia przy jezdzie z gorki, to nie odpowiem, bo problem taki mnie nigdy nie spotkal, a niestety na tym sie nie znam.
Nie, to jest nienormalne. Nie powinno wyczuwac sie gazu. Byc moze masz jakas nieszczelnosc. |
didoxxl Opel Cieszyn | 2006-09-05 21:56:30 oby sie to nie sprawdzilo u mnie tak samo bo 38 L a czasami swieci ,sadze ze na tyle gazu co zatankowalem to z 400 km lekko powinienem zrobic... zobaczymy wkrótce... |
didoxxl Opel Cieszyn | 2006-09-07 19:46:10 mała poprawna , po zatankowaniu 38 L i przejechaniu 165 km dioda rezerwy sieci mi sie zawsze po włączeniu auta i swieci tak z 60 -90 sekund potem gasi sie i jest okej , co to może być ? czy to normalne ? bo zaraz po tankowaniu tego nie mialem dopiero ostatnio zaczela sie tak swiecic . |
ndaniel80 MKVII Kombi 1.6 16V Wrocław | 2006-09-07 20:03:21 To że śmierdzi to powinieneś jak najszybciej sprawdzić bo śmierdzieć nie powinno !!!
Z kontrolką rezerwy jest różnie - jak jej się podoba
A co do gaśnięcia - to jak ci zamontowali wlot powietrza?? Jeśli wciąż masz go "do przodu" tzn zaciąga powietrze z atrapy - to auto może Ci gasnąć z górki, albo nawet przy wciskaniu sprzęgła. Wlot ten powinien być obrócony tak aby ciągnął powietrze z komory silnika. |