| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2005-04-10 16:33:57 Witam. Jest wiosna idzie lato słonko napiera, mam ciemny kolor auta i robi sie w nim nie miłosiernie gorącą, a szyberdachu nie mam czy wie ktos coś na temat wstawienia szyberdachu z jakiejś innej omci takiej co już nie chce jeździć i cenie takiego wynalazku ni problemach przy montażu.
ps. szukam opony pirelli P 6000 jednej sztuki 195/55/15" [ wiadomość edytowana przez: seweryn80 dnia 2005-04-10 16:38:12 ] |
rw12 MV6 lodz | 2005-04-14 17:56:34 Zjak:
swiete slowa. szyberdach to zadna rewelacja. ja niestety mam ale wcale bym nie ubolewal gdyby go nie bylo. szyber to tylko dodatkowy obowiazek o ktory trzeba sie troszczyc. a jak jest nieszczelny (o co nie jest trudno - uszczelki) to mamy zacieki. tak jak powiedzial arti-77 duzo lepsza jest klima. lepiej w to zainwestuj niz w dziure w dachu przez ktora sie tylko glowa nagrzewa. robert |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-04-14 21:37:05 A ja jestem sceptyczny jeśli chodzi o szyberdach. (miałem i nie chcę już nigdy więcej)
Moim zdaniem zalety to: 1- można wydmuchiwać dym z papierosa do góry 2- opala łysinę 3- można pomachać ręką jakiejś makolągwie 4- jak się ręka spoci to można wysuszyć wiatrem 5- można wysuszyć też gacie po kąpieli wystawiwszy je nad dach 6- można nałapać deszczowki bez otwierania drzwi Na przewietrzanie i komfort podroży w upal jedyna rada to klima. zakładanie "patentow" masakra i popelina, fabryczny jest dobrze, póki nie zacznie szwankować, zwłaszcza cieknąć, radzę wziąć ze sobą nitroglicerynę i sole trzeźwiące do warsztatu , który to ma naprawić. Ale oczywiście co kto lubi, Powodzenia |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-04-14 22:01:20 Ale przecież mowię, "co kto lubi" a doświadczenia mam rzeczywiście złe i to przez ostatnie pół roku jeżdzenia autem z ym wynalazkiem, na domiar wszysrtkiego zaczął cieknąć i nie było to zapchanie kanałów odpływowych, te udrożniłem i uszczelniłem, |
GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-12-03 19:59:09 Podepne sie pod wątek i zapytam: czy w Omedzi lub Senatorze bez szyberdachu, po ściągnięciu podsufitki są mocowania do montażu szyberdachu??? Jeśli Opel był taki przezorny i do wszystkiego dawał przewody i podłączenia, to może i zrobił mocowania pod montaż szyberdachu??? (żeby tylko wyciąć dziurę i założyć?)
Nie chce mi się ściągać podsufitki w Seniu, a bardzo chce mieć szyberdach mimo klimy, więc czy ktoś może to sprawdzał??? Będę wdzięczny za odpowiedź! |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2006-12-03 20:53:01 naprostszy montaz szyberdachu to przełożenie całej płaszczyzny dachu ponieważ są wtedy wszystkie mocowania ( przy dachu bez szyberdachu brakuje np wzmocniena co wzmacniadach i przytrzymuje mechanizmy szyberdachu) Uderz do Mariosa on pewnie ma pare dachów z czołgowymi lufcikami i sprzeda z całum kopletem z wiązkami eletrycznymi oraz przewodami odwadniającymi które są bardzo potrzebne do własciwego przepływu wody. Nawet możesz trafic na oryginalny kolor jak Twoje autko. Wtedy malowanie tylko kawałków blachy które sie zgrzewa lub spawa.
oszt przeróbki nie warty swieczki dach ok 1000 - 1500 zł plus przeróbka od 500 do 2000 zł w zależności od warsztatu który bedzie to robił. polecam sprzedac swoja ome i dorzucić pare groszy i kupić sobie ze swietlikiem w dachu oryginał no można jeszcze inaczej założyc dach nieoryginalny za 700 zł ale wtedty to wyglada jak w polonezie. pozdr |
![]() darek_1 Kielce | 2006-12-04 02:03:23 mam takie pytanie, czy w omedze A szyberdach sie tylko uchyla w gore czy tez powinien caly uduwac :>
mam dziwne wrazenie ze ta druga opcja u mnie nie dziala :/ |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2006-12-04 03:09:42 odsuwa sie calusienki |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2006-12-05 15:49:13 No chyba że ktoś ma pickup'a.... |
Soczewa LOB NET MEMBER Senator A/Sintra Poznań | 2006-12-05 16:27:35 potwierdzam - otwiera się cały jak i uchyla, super sprawa, nawet dziś sobie otwożyłem tak ciepło było na dworze - zima w końcu 12 stopni hehe |
dziki_barnababa Omega B Puławy | 2006-12-05 23:35:21 Znaczy się nie da się zamontować szyberdachu do dachu który tak owego bajeru nie posiada ?
Bo ja słyszałem o takich konstrukcjach a sam chciałbym zamontować szyber , czy ktoś coś takiego robił? |
GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-12-06 09:57:18
Widzisz, to jest nas dwóch i chyba jednak u siebie zciągne podsufitkę i sam sprawdze czy się da! |