Zaginal kluczyk co robic??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie skradzono mi kluczyki od autka. Tzn jeden kluczyk a drugi sie ostał w domu. Teraz mam obawy czy komus nie przyjdzie do glowy szukac auta (moze nawet wiedz gdzie stoi). I tu pojawia sie pytanie czy:
1. Wymienic komplet zamkow (czy cos jeszcze tzreba)?
2. Zalozyc jakis alarm
3. Zalozyc np. Blokade na skrzynie
4. Ktos mi powiedzial ze mozna poprzestawiac zapadki w zamkach i przerobic kluczyk ale niewiem czy da rade w Omedze.
Autko jest 1998 rok kluczyk z pilotem na podczerwien (chyba). Alarmu niema bo niema guzika z ludzikiem na konsoli ani niema czujek w slupkach.

Witam.
Mam podobny problem i byłem w Głogowie u mechanika AUTO KRZYCH. I Krzysiu powiedział, iż to nie taki problem. Wystarczy, że masz kartę do imobilaizera AUTO PASS. A jak nie masz to w ASSO w ciągu tygodnia sprowadzą ci kody za 120 zł
Pojedziesz do niego to on przestawi ci imobilaizer tak, aby zaczytywał tylko tek kluczyk, który masz. A więc jak ktoś wpadnie po autko ze starym kluczykiem to, co najwyżej go tylko otworzy, ale nie uruchomi. Dobrym dodatkiem jest alarm koszt alarmu to około 300 zł.
Myślę iż to bardziej się opłaca bo koszt wymiany stacyjki i zamków to raczej troszeczkę więcej.
Pozdrawiam Mariusz

A jak już otworzy to wybebeszy co się da. Wymień wkładki.
Mariosomegos może Cię poratuje.

edit:
byk jak krowa

[ wiadomość edytowana przez: Zbynio dnia 2006-09-10 13:53:32 ]

He HE Wiesz ZBYNIO na to nie wpadłem. W takim razie muszę się wybrać do Krzysia co by chyba powymieniał i mi zamki albo coś innego.
Pozdro Mariusz i Kasia

[ wiadomość edytowana przez: mpieniacki dnia 2006-09-10 13:41:34 ]

Cytat:
2006-09-10 12:40:48, Zbynio pisze:
Wymień wkładki. Mariosomegos może Cię poratuje.

Mariuszek ma zdaje sie 100 za kpl.

Cytat:
2006-09-10 13:33:38, robert1x pisze:
Mariuszek ma zdaje sie 100 za kpl.

+ jeden kluczyk zostawiam sobie, może się kiedyś przyda.

Cytat:
2006-09-10 18:51:52, Mariosomegos pisze:
+ jeden kluczyk zostawiam sobie, może się kiedyś przyda.

I to jest dobry pomysł zawsze można póżniej odsprzedać właścicielowi za kolejną stówkę

Marios a jak ja mam rocznik 95 i chciałbym wymienić stacyjkę i zamki to jakieś dodatkowe przeróbki musiałbym robić??
Zaznaczę, iż chciałbym kluczyk scyzoryk z pilotem radiowym i pytanko czy to wykonalne oczywiście.
Pozdrawiam

Czyli w skrócie zeby bylo bezpiecznie to trzeba wymienic komlet zamkow i dorobic do nich KEY PASS. Tylko jak znajda kody do innego kompletu kluczykow?? Czy isc na calosc i wziasc komplet zamkow + sterownik alarmu??

Cytat:
2006-09-10 21:48:49, mpieniacki pisze:
Marios a jak ja mam rocznik 95 i chciałbym wymienić stacyjkę i zamki to jakieś dodatkowe przeróbki musiałbym robić?? Zaznaczę, iż chciałbym kluczyk scyzoryk z pilotem radiowym i pytanko czy to wykonalne oczywiście. Pozdrawiam

zadzwoń to ci powiem jakie są możliwości