Raz zapala a raz nie co sie dzieje?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam problem z zapalaniem tzn mam przerobione odpalanie na przycisk a nie na wajche(czy jak tam sie na to mowi) i problem jest taki ze zapala jak mu sie chce raz jest spoko a innym razem nawet nie zakreci. Co to moze byc? czy powinno wystarczyc wymienic szczotki w rozruszniku czy moze to byc cos innego? piszcie co tylko wiecie na ten temat.PILNE. Dzieki

a słychać przynajmniej cyknięcie, kontrolki przygasają przede wszystkim sprawdź główne przewody prądowe od rozrusznika, a następnie omiń przycisk do odpalania na krótko i sprawdź czy zapala bo mogły się już styki w przycisku wypalić powodzenia!

albo tulejki

Styki sprawdzalem. kontrolki przygasaja.

a słychać cyknięcie pierwsze co to sprwadź przewody, zobacz czy nie zaśniedzieły, wyczyść i dobrze zaizoluj warto jeszcze sprawdzić masę od silnika...na forum poruszany był już temat rozrusznika więc poczytaj jeszcze tamte posty...powodzenia

Może to jest wina automatu rozrusznika bo tam są styki które lubią sie brudzić i wystarczy je tylko przeczyścić
chodzi mi o te styki w środku.

[ wiadomość edytowana przez: krzych dnia 2003-05-11 11:43:15 ]
o sory dopiero zauważyłem w innym poście że niemasz automatu bo masz stary rozruch

[ wiadomość edytowana przez: krzych dnia 2003-05-11 14:09:44 ]