Ile pln za wymiane sprzegla?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kilka dni temu moje sprzeglo siadlo, przyjechala laweta ( za free niema to jak pelny pakiet ubezpieczenia ) i zawiozla mnie do ASO, okazalo sie ze lozysko oporowe i lapa sprzegla powiedzialy dosc, za wymiane:
- tarcz sprzeglowych
- lozyska oporowego
- docisku
- lapy sprzegla

Zaplacilem 750 pln + mycie gratis, czy to duzo zwazajac na to ze czesci oryginalne a nie zamienniki ???

ps. Sprzeglo zdechlo przy 230 tys km, bylo 2 razy nadpalone tak ze smierdzialo w aucie kilka godzin

Jak dla mnie to wyk... drogo, wolałbym "zamienniki", to samo tylko z pudełku JCAUTO czy IC Za chłodnice JCAUTO dałem mniej niz 400zł a to była taka sama jak ta za 600zl w ASO, nawet miała hologram DU

ja jezeli chodzi o auto i glowne podzespoly to daje tylko oryginalne lub lepsze ( drozsze, firmowe ) zamienniki, dlatego nie wkladam amorkow za 50pln lub klockow za jakies 45pln itp.

ps.
Lapa sprzegla byla ukrecona o jakies 90 stopni

Dalej twierdze tak jak napisałem, różnica tylko w pudełku Naiwnością jest twierdzenie że podzespoły z ASO różnią sie jakością tyle co ceną od tych np z JC czy IC, przykład przegub zewn w ASO JAgiellońska 1090zł netto (taką cenę dostałem, kiedyś już o tym pisałem), przegub w IC 180zł japoński i 145 włoski, ostatecznie kupilem za 150 w HDMOT(dystrybutor JC) rozumiem że wedug Twoich kryteriów ten z ASO będzie 500-600% lepszy? Sorry ale nie sądzę...

np. w HDMOT kupilem klamke do drzwi kierowcy, po zalozeniu okazalo sie ze ciegna z klamki do silownika co chwile spada, zalozenie starej spinki nie pomoglo, dopiero zalozenie starego ciegna pomoglo ale jest ono minimalnie krotsze i klamka nie otwiera sie tak jak powinna - takie sa zamienniki.

Kupilem jakis zaminnik termostatu do espero - niech zoltar powie jak on dziala - jednym slowem nie dziala bo silnik mam niedogrzany jak diabli.

Kupilem zamiennik silownika centralnego zamka do espero - trzeba bylo przerabiac mocowania

Kupilem zamiennik anteny elektrycznej dedykowanej podobno do espero - mocowania itp bylo ok, antena pozyla 2 miechy i sie zesrala

Kupilem silniczek krokowy do espero ( zamiennik ) - po 4 miechach kupilem oryginalny bo zamiennik swirowal z obrotami co jakis czas.

Wiec z moich doswiadczen ktore sa dosc bogate wychodzi ze zamienniki to nie jest najlepszy pomysl, tym bardziej w podzespolach ktore decyduja o tym czy auto jedzie czy nie jedzie.

za samą wymianę sprzęgła ojciec w 1,5 zapłacił 250pln

Ja miałem niedawno identyczną usterkę i zdarli ze mnie 940pln w serwisie SHELL (wymiana łapy tarczy i łożyska).
Ale cóż było robić jak w mojej okolicy warsztatów jest jak na lekarstwo a jak już, to są w nich zajebiste kolejki.

Cytat:
2006-09-09 00:25:05, Outcast pisze:
w HDMOT kupilem klamke do drzwi kierowcy, po zalozeniu okazalo sie ze ciegna z klamki do silownika co chwile spada, zalozenie starej spinki nie pomoglo, dopiero zalozenie starego ciegna pomoglo ale jest ono minimalnie krotsze i klamka nie otwiera sie tak jak powinna - takie sa zamienniki. Kupilem jakis zaminnik termostatu do espero - niech zoltar powie jak on kdziala - jednym slowem nie dziala bo silnik mam niedogrzany jak diabli. Kupilem zamiennik silownika centralnego zamka do espero - trzeba bylo przerabiac mocowania Kupilem zamiennik anteny elektrycznej dedykowanej podobno do espero - mocowania itp bylo ok, antena pozyla 2 miechy i sie zesrala Kupilem silniczek krokowy do espero ( zamiennik ) - po 4 miechach kupilem oryginalny bo zamiennik swirowal z obrotami co jakis czas. Wiec z moich doswiadczen ktore sa dosc bogate wychodzi ze zamienniki to nie jest najlepszy pomysl, tym bardziej w podzespolach ktore decyduja o tym czy auto jedzie czy nie jedzie.

W HDMOT nie ma probleu ze zwrotem jesli Ci nie pasuje masz prawo to zwrócić...
Ja w m.in. HDMOT kupiłem również antenę- wszystko gra
kupiłem klamkę wszystko gra,
kupiłem przegub - wszystko gra,
kupiłem chodnicę - wszystko gra (to chyba decydujacy element )
kupiłem odmę - wszstko gra
kupiłem tłumik srodkowy - wszstko gra
I wiele innych rzeczy, wszystko w HDMOT lub bezpośrednio w JCAuto
Nie pomyślałes że masz poprostu niefart ??
Mimo wszystko wracając do sprzegła ja uważam, że przepłaciłeś a tego głównie dotyczyło Twoje pytanie. Jednak patrząc na ceny ASO i biorąc ich cennik pod uwagę to chyba nawet atrakcyjna cena Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: YeLonkoskY dnia 2006-09-09 11:00:27 ]

Za wymianę sprzęgła w manualu zapłaciłem 220zł sprzęgło (tarcza docisk,łożysko,łapa,tulejki)+250zł za robociznę.
Sprzęgło było koreańskiego Valeo w zielonym pudełku

Cytat:
2006-09-09 11:18:56, JaRabbit pisze:
Za wymianę sprzęgła w manualu zapłaciłem 220zł sprzęgło (tarcza docisk,łożysko,łapa,tulejki)+250zł za robociznę. Sprzęgło było koreańskiego Valeo w zielonym pudełku

No tak to kosztuje

Ile kosztuje ta klamka zamiennik ?
Mi w tym roku pekla w drzwiach kierowcy i wypadaloby przed
zima wymienic - dwa lata temu pekla tylna i w ASO zaplacilem
za oryginalna 50zl .

[ wiadomość edytowana przez: Zzzz dnia 2006-09-09 21:17:22 ]

ja za zamiennik dalem cos okolo 35 - 45 pln.

Jezeli chodzi o sprzeglo to bylo w pudelku z naklejka na ktorej byl kod kreskowy i napis GM-DAEWOO ESPERO A15MF czy jakos tak

Cytat:
2006-09-09 21:10:06, Zzzz pisze:
Ile kosztuje ta klamka zamiennik ? Mi w tym roku pekla w drzwiach kierowcy i wypadaloby przed zima wymienic - dwa lata temu pekla tylna i w ASO zaplacilem za oryginalna 50zl . [ wiadomość edytowana przez: Zzzz dnia 2006-09-09 21:17:22 ]

Nie zamienników klamek.klamki produkuje firma HUF w korei.A cena zależy od tego kto firmuje pudełko
Przykład:
Przełącznik świateł do Matiza:
Produkcja SHINCHANG Korea w pudełku Daewoo Motor-cena 145 PLN
Produkcja SHINCHANG Korea bez pudełka cena 95 PLN
Produkcja SHINCHANG Polska (taki jak na pierwszy montaż) cena 45PLN

Cytat:
2006-09-10 12:04:47, JaRabbit pisze:
Nie zamienników klamek.klamki produkuje firma HUF w korei.A cena zależy od tego kto firmuje pudełko ..

Pewnie chciałeś Jacku napisać NIE MA ZAMIENNIKóW klamek ?

Mamy jasność w temacie ...zgodnie z podejrzeniami Kolegio Yelonka.. Kolega Outcast ma po prostu NIEFART

Pozdrufka !

Cytat:
2006-09-10 12:11:40, bogdan1 pisze:
Pewnie chciałeś Jacku napisać NIE MA ZAMIENNIKóW klamek ? Mamy jasność w temacie ...zgodnie z podejrzeniami Kolegio Yelonka.. Kolega Outcast ma po prostu NIEFART Pozdrufka !

Dokładnie.Szybciej myślałem niż pisałem .Sorki