Gaziarz wymieniał filtr i omało co nie wyleciałem w powietrz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
i co z takim partaczem zrobić,tylko opatrzności zawdzięczam,że w garażu nie wyleciałem w powietrze razem z samochodem,smierdziało i syczało jak cholera gazem zaraz po wjezdzie do garażu z zaworu bo gaziarz nie dokręcł zaworu do filtra.Byłem na poprawke bo coś za dużo palił a 3 raz pojechałem z awanturą.Otrzywiście nie miał czasu i zaczął się migać.Niebawem podam jego namiary jak mi nie zwróci kasy za partanine.

mylisz pojęcia..!!!
to nie jest partanina
TO JEST ZAGROŻENIE ZYCIA

>doniesienie o przestepstwie na policje

Rzeczywiście spartolił, i tu nie ma zlituj się, ale w powitrze to byś nie wyleciał, bo nawet jeśli syczało i się ulatniało, to po wyłączeniu stacyjki posyczało by sobie jeszcze trochę i by skończyło, bo na butli jest zawór . Tak więc tylko by się rozłatowało ciśnienie z przewodu butla - filtr

Kamil...--może masz racje ,ale ja wpadłem w panike jak cholera.Dlatego dobrze jest wiedziec w którym miejscu na butli jest pokrętło do zakrecania gazu,no i w którą strone kręcić.Bo kto wie licho nie spi,a jak na butli też by przepuszczało to co?.Czy jest też tak ,że jak przepuszcza elektrozawór[przy filtrze] to ten główny przy butli dubluje go i zabezpiecza całą instalacje?Na zdrowy rozum tak powinno być.Pozdrawiam.

To jest tak, że wszystkie zawory są albo zamknięte albo otwarte. Sterowanie jest do jednego kabla podłączone U mnie są 3 zawory: na butli, na filterku i na reduktorze. Niektóre reduktory nie mają zawora i są wtedy tylko 2.

Oświęcim-COMPACT CAR SERVICE ul. Różana14[przy rondzie obok lodowiska.] to namiary partacza i oszusta szukającego tylko kasy i nie przyjmującego reklamacji wycieku gazu z elektrozaworka.Omijać tego nieudacznika z daleka.A na dodatek to jego robota jest śmiechu warta dla fachowców,bo jak o takim d..ku mówić inaczej który przecina izolację sondy by się do niej podpiąć.

Panie --"szpecu i zdzierco,Pietranski,przy ul. Różanej w Oświęcimiu.od ściągania kasy teraz wstydz się ,że tak prostej usterki tj. regulacji wolnych obrotów mnie laikowi zajęło 10 min. a ty spieprzyłeś całą robote i wziąłeś niesłusznie kase i uszkodziłeś sonde Lambde na dodatek.

Kamil u mnie na butli jest zawór ale zamykany(zakręcany)ręcznie-kiedyś uszkodziłem przewód od tankowania gazu i musiałem szybko go zakręcać-oj działo się działo...

Wnioskuję więc że jesli miałbym nieszczelność przed reduktorem to gaz by się ulatniał do woli....(bo na butli nie ma elektrozaworu)-dobrze rozumiem(butla owalna ma 4 lata)???

To ja wyjaśnię skąd różnica

Regulamin 67 EKG ONZ
wersja podstawowa- zaworek kręcony ręcznie
seria 01 poprawek- dodatkowo elektrozaworek
Wozy gazowane po 31.03.2002r muszą spełniać wymogi regulaminu EKG ONZ po poprawkach

Potwierdza się fakt ,że ten partacz przy ol. Różanej w Oświęcimiu niejaki Pietranski fuszeruje dalej robote.Bo znajomy powiedział mi ,że w jego Fordzie po montażu gazu przysłaniał TASMĄ KLEJĄCĄ wlot powietrza.A po co? Czy nie zna innych metod na zubożenie lub wzbogacenie mieszanki?

Proszę mi wybaczyć ,ale chcę odświeżyć ten temat dla potomnych przed takimi partaczami w Oświęcimiu przy ul. Różanej,bo dalej odwala fuchy.

Witam!!Przysłanianie wlotu powietrza wcale nie musi oznaczać że gość kombinował z mieszanką paliwa ,jest to jedna z metod likwidacji nadciśnienia wkolektorze dolotowym!

jak ktoś ma elektrozawór nabutli to jest bezpiecznije. umnie takiego zaworu nie mawiec przy powolnym wycieku to cały gaz by zszedł.

A co do tematu, juz kolejny raz sie potwierdza że gaziarze sa wzorcowymi partaczami..naprawde szkoda słów. Ja bym chyba sprawe sądowa założył,bo wymieniasz u gaziarza filterek, żeby było bezpiecznie a nie takie sytuacje. Na mnie kiedys gaziarz nakrzyczał że sam se wymieniam filterek boto niebezpieczne. Jak ktoś ma troche pojęcia o instalce to naprawde lepiej samemu porobić kilka rzeczy, wtedy sie przynajniej wie że jest to pewne.

pozdrawiam

toldek1 --nie usprawiedliwiaj dupka partacza Pietranskiego z ul. Różanej ,bo równie dobrze można filtr powietrza zasyfić piachem itd.Był partaczem i takim zapewne zostanie bo to ma w nawyku,on tylko doi kase a na dobrej robocie mu nie zależy,bo jest mała konkurencja [ale to chwilowo bo powstało kilka nowych serwisów.]

Szanowni formułowicze prosze mi wybaczyć ,że pnownie odswieżam temat ale postanowiłem tego dupka -partacza i oszusta jakiś czas jeszcze pognębić a dla innych ostrzec przed podobnymi zjawiskami czy przypadkami.