Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
johny_b Toyota Avensis Wrocław | 2004-07-06 21:03:50 Witam wszystkich
Jestem na tym forum poraz pierwszy ale juz mi sie spodobalo. ![]() Pozdrawiam wszystkich i czekam na jakies posty |
![]() rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-07-06 21:13:43 wrocar ulica kochanowskiego. na pewno Ci pomogą. |
![]() Rysiu TOYOTA DRIVER Toyota Corolla Wawa | 2004-07-07 09:11:09 Wyglada, że chcą Cie nieźle naciągnąć. NIe daj się. Częstotliwośc nadawania - odboiru można "zresetować" i wgrać na nowo pilota...
PS. Witamy na forum. |
![]() Nygus TOYOTA DRIVER Avensis 2.0 Warszawa | 2004-07-07 09:14:36 totalne naciąganie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wymieniałem w identycznym modelu baterię bez konieczności ponownego programowania. boże, co za idioci tam pracują... |
johny_b Toyota Avensis Wrocław | 2004-07-07 09:45:43 Mam pytanie do Nygusa, wymieniales baterie w pilocie i co po wymianie odrazu zaczal dzialac? Czy musiales postąpić w jakis specjalny sposób?
PS> Wymieniles baterie bo calkiem przestalo dzialac czy poprstu stwierdziles ze juz trzeba? Pytanie do wszystkich czy wiecie moze cos na temat tego ukladu odpwiedzialnego za otwieranie pilotem czy moze jest do niego osobny bezpiecznik, lub cos co mozna samemu sprawdzic? |
![]() Nygus TOYOTA DRIVER Avensis 2.0 Warszawa | 2004-07-07 10:49:02 Wymiana baterii 10 zł, nie zauważyłem specjalnych zabiegów programujących ![]() |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-07-07 12:12:32 Naciągacze to mało powiedziane.
Tak jak pisze Nygus - koszt góra 10 zł a jeśli chodzi o programowanie to możesz to zrobić u elektronika lub kogoś kto zajmuje się elektryką w autach. |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-07-07 12:18:09 Naciągacze to mało powiedziane.
Tak jak pisze Nygus - koszt góra 10 zł a jeśli chodzi o programowanie to możesz to zrobić u elektronika lub kogoś kto zajmuje się elektryką w autach. |
jakubruc Avensis Sopot | 2005-02-26 19:29:41 Ciekawa rzecz- ale u mnie jest to samo!!! Ave 98... Baterie dobre, wszystko niby ok, ale nie ma kontaktu pomiedzy pilotem a centrala! Jak cos juz bedziesz wiedzial to daj znac. |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2005-02-27 21:56:07 Ja mam co prawda inny alarm ale... Ostatnio przestał mi działać pilot, tzn. raz działał raz nie działał... Wymieniłem baterię i nic... podjechałem więc do warsztatu w którym robią z alarmami i mechanik wyczyścił pilota, przelutował na szybko jakieś ścieżki i... pilot działa ![]() ![]() Nie wiem co się stało u Ciebie ale może to coś podobnego... choć z drugiej strony czytałem już gdzieś o tych alarmach w Ave, że dzieją się z nimi różne cuda - np. auta same się otwierają... Najlepiej podjedź tam gdzie napisał Ci Rogacek ![]() |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-02-28 07:26:30 Ta sama historia i u mnie była Przelutowałem złącza i wszystko wporzo.
Uważajcie żeby Wam piloty nie upadały! Pozdro. |
![]() kubek Avensis Rzeszów | 2005-05-11 05:40:05 fajnie że temat wrócił na forum, u mnie trochę inny problem bo zamknnąć z kluczyka mogę toykę (ave 99r.) ale już otworzyć nie - brak reakcji i muszę ręcznie; natomiast jaka zamykam chellengerem to mi się zamyka i otwiera bez problemu ( ale jak zamknę z klucza to alarm nie otworzy ) co z tym robić ? kto ma jakiś namiar w okolicach Rzeszowa ![]() |
ZbyszekG Toyota Avensis Lublin | 2005-06-15 16:28:43 Witam.
Wiem z doświadczenia (sam montowałem alarm w ave'99), że są różnice w zamykaniu tzn. są różne "poziomy" zamknięcia. Zamykam przyciskiem wewnątrz - otwieram wszystkim, ale jeżeli zamykam pilotem od centrala -to nie można otworzyć przyciskiem wewnątrz. Zamek na kluczyk (zewnętrzny) podłączony jest do sterowania centralnego. Sprawdź, do którego poziomu podpięty jest alarm, ja podpiąłem do tego zewnętrznego. Twój chyba do tego wewnętrznego. Myślę, (jeżeli działa kluczyk tzn. zamknij alarmem i otwórz kluczykiem), że brak styku (przerwa w obwodzie) - to twój problem. Sygnał z pilota dociera do obiornika ale nie jest przesyłany dalej do sterowania centralnego zamka. PS. z tymi ASO to może nie tak źle, informacje dotyczące zabezpieczeń i takich tam (np. jak wyłączyć silnik D4D alarmem) dostałem za darmo. Jeszcze nie robiłem auta w ASO - mam toyotę ![]() ![]() |
yoggi2 Poznań | 2005-06-28 12:05:16 Mam pytanie, beczka niby ta sama więc może ktoś mi odpowie. Gdzie znajde sterownik do centralnego zamka w Toyocie Carinie E 1,6 z 94r. bo chcę założyć sobie sterowanie pilotem.
pozdrawiam |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-06-28 18:10:07 hm..........
Kurcza nie jestem pewien ale sterownikiem jest chyba lewy przedni zamek!!! Ale nie jestem pewien! |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2006-09-09 18:15:18 Witam JESTEM WLASNIE Z ASO ...DZIEKUJE ZA POMIDORA W PYSK..ISTOTNIE CENA Z SUFITU zwazywszy ze dostepne sterowniki do centralzamkow ktore mozna tu zastosowac kosztuja 100 zlotych z 2 pilotami,to w razie gdyby nic sie nie dalo zrobic z oryginalnym kluczem.Najczestsza usterka to zimne luty w pilocie nalezy poprawic ,zresetowac pamiec i wkodowac ponownie koszt 100zl.Bardzo czesto koroduja styki pozycjonera w zamku kierowcy wszystkie modele ave.objaw samochod rano jest otwarty lub wczesniej zamyka a nie otwiera z pilota lub odwrotnie mimo ze z wkladki ktora jest tego powodem dziala ok latwo sprawdzic bawiac sie zamykajac i otwierajac recznie z klucza za ktoryms razem niezadziala na pozostalych drzwiach ,obserwowac drzwi pasazera.Zamek mozna wymienic okolo 1600 zl ALE NIE TRZEBA.Poniewaz wewnatrz jest wilgoc ktora powoduje zwarcie obwodu sterowania ale caly silownik jest ok.Wystarczy odciac w drzwiach lub w progu obwod sterujacy 3 przewody masa ,sygnal lock,unlock,zostawiamy przewody wykonawcze i sterowanie przycisku door lock.
Nastepny krok poprawa lutow na plytce INTEGRATION RELAY taki modul pod tablica bezpiecznikow czasem sie zawiesi przez to zwarcie w zamku.+kodowanie klucza Sterownik radiowy- odbiornik klucza nigdy sie jeszcze nie zepsul. koszt operacji 300 zl zamek dziala z pilota w kluczu, z alarmu,nie dziala jednak z wkladki zamka kierowcy Wybor sposobu naprawy pozostawiam klientowi. tak wiec 100+montaz sterownika uniwersalnego 1600 +wymiana zamka=stan z przed awarii 300zl ominiecie sterowania z zamka kierowcy najczesciej klienci decyduja sie na opcje 3 co drogo w ASO????? ps zacznijcie jednak od sprawdzenia czy ta bateria ma 3v a nie 2.8v bo wtedy klucz sie nie wkoduje pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2006-09-10 00:56:15
Odpowiedz jest prosta nie wazne gdzie jest.....mozesz sie wpiac w wiazke drzwi kierowcy dowolnym sterownikiempilota[sterowanie impulsem masowym] latwo znalezc zwierajac przez kontrolke do masy az zamek kliknie zalecane wpiecie w obwod door locka. pozdrowka |
![]() leon99 TOYOTA DRIVER Yaris '03 + RAV4 '97 Wrocław | 2006-09-10 11:21:25 Zwykle nie ma sensu odpowiadać na tak stare posty...
Wysłany: 2005-06-28 18:10:07 hm.......... Bigelektron katowice Wysłany: 2006-09-09 18:15:18 Witam JESTEM WLASNIE Z ASO ...DZIEKUJE ZA POMIDORA W PYSK..IS ___ 1 rok i 2 mies. to raczej nieaktualne... Twoje posty maja czasem sens ale nie uprawiaj REKLAMY ASO bo w te bajki juz nikt od dawna nie wierzy... |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2006-09-11 19:56:28
Kazdy jezdzi tam gdzie chce ale dobre aso ma swoje zalety jak chociazby mozliwosc reklamacji wadliwych czesci obserwuje to wielokrotnie jak wiele klient dostaje w gratisie jezeli jest stalym klientem i odpowiednio wydrze jape...A ceny coz wynikaja z pazernosci wlasciciela,mechanicy maja z tego niewiele. Wywod na temat zamka jest aktualny do dzisiaj i obejmuje wszystkie modele awensisa pozdro |