Jak wyciągnąć szybę z tylnych drzwi???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, bo będę próbował sam szybki przyciemniać, a nie wiem jak za te szyby się zabrać...

jak na moje te szybki sa klejone wiec lepiej ich nie wyciagac, bo bedziesz musial je na nowo osadzic i przykleic..ale moge sie mylic...

I co nikt nie wie???

Chyba jutro powalczę i fotorelację normalnie zrobię A CO??

jak to jak.. normalnie mlotkiem

Podjedz w weekend to ci to zrobie

Cytat:
2006-06-29 13:04:51, p_s_y_c_h_o pisze:
jak na moje te szybki sa klejone wiec lepiej ich nie wyciagac, bo bedziesz musial je na nowo osadzic i przykleic..ale moge sie mylic...

stary, zastanów sie nad tym co piszesz... jak mogą byc klejone ? widziałeś szyby w swoim kombiaku tylne ? tzn te od bagażnika ? albo przednia ? są na czarno pomalowane, taka obwódka nie ? wiesz dlaczego ? bo tam jest właśnie klejone...a teraz powiedz mi, jak szyby w drzwiach mogą być klejone ? przeciez one są na prowadnicach
Jak wyciagnac to ja wiem...gorzej jak włozyc, ta uszczelka mnie martwi, jak ją osadzic spowrotem...
KACPER

Właśnie kilka dni temu przyciemniałem tylne szybki w swoim kombi (mowa o tych koło pasażerów). Po zdjęciu tapicerki wyciągasz uszczelki z drzwi, demontujesz te plastiki (trójkąty) podważasz je delikatnie śrubokrętem następnie musisz wyważyć suwak który jest w prowadnicy pod szybą (suwak ten musi zostać prowadnicy) a ty musisz go zdjąć z mechanizmu podnoszenia szyby. I gotowe szybka do góry.

Panowie, to mega pilne!

Rozebralem drzwi, wyjalem szybe z tej lapy co ja podnosi, wyjalem uszczelke, zdjalem czarny plastik po stronie wewnetrznej (po zewnetrznej jest chyba przyklejony...) a szyba nie chce wyjsc! Nie miesci sie w otworze... ani na zewnatrz, ani wewnatrz.

CO ZROBIC? AUTO STOI ROZBEBESZONE POD BLOKIEM...

[ wiadomość edytowana przez: Kodem_PL dnia 2006-09-12 20:16:46 ]

Panowie, prosze odpowiedzcie jak wiecie, bo mi auto skubna...

Teraz to najlepiej auto na parkong strzeżony zaprowadzić, a jutro na spokojnie zabrać sie do tematu. W końcu jakoś wożyli tę szybę w fabryce w drzwi.

Stalo keidys cala noc z otwarta jedna szyba, ale to inna sprawa. Zastanawiam sie caly czas jak oni to w tej fabryce wlozyli... Ale mam nadzieje wypowie sie ktos kto to juz robil i mi wytlumaczy