[S] Fiat 125p z 74 roku 1.8 90 KM :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeśli ktoś miałby ochotę nabyć taką oto skrobaczkę to zapraszam na aukcję Aukcja

Sorki za ot, ale jest to bardzo ciekawa konstrukcja.
Mógłbys napisać jak to wszystko jest połączone (silnik i skrzynia)??
Z jakiego vw silnik pochodzi??
Pozdrawiam!

Wik

interesuja opcja.. za ile idzie od reki ? silnik wbity w dowod ?

Jeśli chodzi o dowód to wszystko jest zrobione legalnie i w dowodzie ma 1.8.

Silnik pochodzi z golfa II. Skrzynia jest fiatowska. Połączenie ze skrzynią wykonane jest przy pomocy flanszy. Żałuję że nie zostawiłem sobie szablonu, pewnie nie jeden chętny by się znalazł Flansza jest ok 1cm grubości i przykręcona jest do silnika. Docisk pochodzi z audi, gdyż docisk w golfie ma słoneczko w środku. Tarcza sprzęgłowa jest od fiata. Aby zastosowac rozrusznik z fiata musieliśmy delikatnie stoczyć koło zamachowe i założyć fiatowski wieniec. Rozrusznik przykręcony jest bezpośrednio do flanszy. Wałek wychodzący ze skrzyni wchodzi w łożysko, które zostało zamontowane w wytoczonej tuleji osadzonej w kole zamachowym. Musieliśmy również wytoczyć na nowo ten element na którym osadzone jest łożysko oporowe, ponieważ oryginalny był nieco za krótki. Całość pracuje naprawdę bardzo dobrze i jak dotąd całkowicie bezawaryjnie. Szczerze mówiąc jak zabieraliśmy się za robotę to wyglądąło to nieciekawie. W życiu się nie spodziewałem że wyjdzie to tak dobrze i tak super się spasuje.

kiedyś wypuszczona została krótka seria poloneza lub DF z wysokoprężnym silnikiem wv .
silnik połączony z orginalną skrzynią za pomocą flanszy

No to wielki szacunek za podjęcie walki i wykonanie.
A miska olejowa pasowała czy przerabialiście??
Pozdrawiam!

Wik

Cytat:
2006-08-26 09:41:17, Wik pisze:
No to wielki szacunek za podjęcie walki i wykonanie. A miska olejowa pasowała czy przerabialiście?? Pozdrawiam! Wik

Są dwa wyjścia. Można przerobić miskę(jest to napewno wykonalne) albo przerobić to wzmocnienie(nie wiem jak to się nazywa) pod silnikiem. My przerobiliśmy to wzmocnienie.

Nowa aukcja:

Aukcja