| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
disel Gliwice | 2003-05-22 22:18:23 to sa troche za mocne zarowki choc tez takie kiedys mialem ze wzgledu na wypalone reflektory ,ale najlepsze sa philips vision plus 50% 55/60W po 25 zl za sztuke |
maryjank DEADSOUL Opel Omega A 2,6 CD ... Wałbrzych | 2003-05-23 10:29:51 ,,w niedawno zakupionej Besti A moje światła wydawały mi się bardzo słabe, i tak dziś mając chwilę czsu wyjąłem żaróweczki
okazało się że jedna z nich (lewa) ma lekko przydymiona bańkę od wewnątrz... co by tłumaczyło słabe świecenie ale to co mnie zastanawia najbardziej to oznaczenie mocy obydwóch żarówek 90/100 W ,, Podejrzewam ze poprzedni właściciel tez narzekał na światła i z tego powodu zmienił na mocniejsze , efekt był chwilowy i napewno po czasie było to samo. Przyczyna najprawdopodobniej tkwi w spadku napięcia w instalacji elektrycznej które się powiększa wraz z obciążeniem prądu.Sensownym wyjściem z sytuacji jest zainstalowanie przekaźników bezpośrednio przy lampach i żarówki jakie proponuje Ob. Diesel |
maryjank DEADSOUL Opel Omega A 2,6 CD ... Wałbrzych | 2003-05-23 14:55:02 a co może być przyczyną tak drastycznego spadku napięcia ??? nie mam podłączonych żdnych dodatkowych odbiorników prądu typu : 6x halogeny czy 2 wzmacniacze...itp,itd. Przyczyn może byc wiele ale najczesciej jest wilgoć która dostała się do kabla i powoduje zasniedzienie miedzi lub też punktowa rdza np w skrzynce z bezpiecznikami a czasem i sam włacznik swiateł przegrzany . Ilosć odbiorników nie musi mieć wpływu na spadek napięcia poniewaz on może wystepować tylko w tej gałezi (obwodzie el.) Za pomoca prostego miernika mozesz ustali wartosć spadku napiecia zapinajac sondy do plusa akku i do plusa żarówki ,przy spadku żędu 3v mozesz uzyskac 50% siły swiatła poniewaz zarówka nie jest liniowa w harakterystyce napiecie / jasnośc. |
DrA eS ... | 2003-05-23 18:37:31
Bedzie. Mam wlasnie takie. Tylko moje troche tansze byly... |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2003-05-24 00:16:17 troche ja u siebie od 3 lat mam Phillipsy Blue Vision 55/60W efekt? na początku odjazd... teraz? nadal lepiej niż seria. |
cmarkk4 warszawa | 2006-09-15 21:06:46 czesc 100nie mogą być bo się przepalają,normalne za słabe.Mam nadzieje że philips blue vision będą lepsze,w chevroletach vanach też słabo świecą.POZDRAWIAM |
salmon DEADSOUL Audi A6 C4 Ełk | 2006-09-15 21:39:55 cmarkk4, ale zabytek wykopałeś....
|
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-09-16 10:14:56 Sagi, leć do sklepu po te philipsy, bo przrz 3 latka pewnie jeszcze nie miałeś okazji ich zakupić
Kolego cmarkk4, zanim napiszesz coś w odgrzewanym kotlecie, spójrz na date a jeszcze lepiej by było abyś go uważnie przeczytał, czy przypadkiem autor wątku z problemem "przypadkiem" przez tak długi okres czasu już sobie nie poradził
Edit. Nie zauwazyłem, że to kolega "nabijacz" 11 postów [ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2006-09-16 10:16:44 ] |