Ogrzewanie - klimatyzycja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szanowni forumowicze,
Omegę B kupiłem już kilka m-cy temu. Było lato i niebardzo przejmowałem się niedziałającym ogrzewaniem. Zabrałem się za nie ostatnio, odniosłem sukces - działa. Ale odkąd ciepło powróciło to narzekam na brak zimna z klimy (klimatronic). Sytuacja wygląda tak,jak by powietrze ciepłe mieszało sie z zimnym i takie nie wiadomo jakie wpada do środka. Może ktoś wie gdzie szukać rozwiązania tej sytuacji. Za porady z góry dziękuję.
Tomek

Może coś z układem elektroniki do sterowania klimy jest nie tak? Czyli ten panel przedni

ze sterowaniem jest zapewne wszystko. teraz jakby zbyt duzo ciepła (!?)

Może poprostu zresetuj panel klimatronika aby zsynchronizować wszystko jak nalezy...
Poprostu przytrzymaj AUTO i OFF przez chwile razem.
Może i pomoże...

Być może gdzieś Ci się zsunął przewód podciśnienia ????

Pozdrawam

Hmm... U mnie chyba reset Climatronika nie działa:/... Przytrzymuje AUTO i OFF i sie wyłącza normalnie Climatonik... Nic sie nie dzieje poza tym... Ani temp sie nie zmienia, ani nic nie słychac... W dodatku gdy zrobie 23st C, a na dworzu jest koło 18 to powinno dawac ciepło, a mi z przodu daje chłodne powietrze, a na tylną kanape ciepłe:]! O co biega?! To kierowca jest najwazniejszy a nie CI z tyłu! hehe...
Pozdrawiam!

Albo zawor nagrzewnicy ktory powinien odciac doplyw chlodziwa do nagrzewnicy w momecie wymagania chlodu w kabinie

Czesc czasem nie ma klimy lub ogrzewania,o co chodzi.Jak jest klima nie ma ogrzewania lub na odwrót.POZDRAWIAM

Tobie ten samochod jeszcze dziala, same problemy masz, albo sobie jaja robisz albo masz zlom a nie samochod

Cytat:
2006-09-15 19:51:33, cmarkk4 pisze:
Czesc czasem nie ma klimy lub ogrzewania,o co chodzi.Jak jest klima nie ma ogrzewania lub na odwrót.POZDRAWIAM

Pewnie posty nabija, jak z Niego polali wszyscy na głównym. Kolega jest niecierpliwy i już chciałby być klubowiczem mimo że to jego tata pewnie kupił ome...

Do Rieder: Najprawdopodobniej nie działa Ci taka klapa ( za schowkiem ) zamykająca dopływ powietrza z zewnątrz. Często urywa sie taka dzwignia która ją zamyka i otwiera. Procedura naprawy szczegółowo opisana w dziale porady.

pozdr.