Jaki tłumik do essa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jaki tłumik wyglądalby ladnie w escorcie MK VII? jedno, dwu rurka, elipsa DTM? noi zeby ladnie gadał podczas jazdy
Co polecacie? interesuje mnie jak sie spisuja poszczehólne tłumiki i jak wyglądaja na aucie. z góry dzienx

Cytat:
2006-08-29 17:35:14, dj_jim pisze:
jaki tłumik wyglądalby ladnie w escorcie MK VII? jedno, dwu rurka, elipsa DTM? noi zeby ladnie gadał podczas jazdy Co polecacie? interesuje mnie jak sie spisuja poszczehólne tłumiki i jak wyglądaja na aucie. z góry dzienx

Mi się podoba najbardizej elipsa .... skorzystaj z wyszukiwarki było dużo tematów.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ULTER to się zwie

[ wiadomość edytowana przez: Biedrona dnia 2006-08-29 18:40:57 ]

Ladniutki ten ulterek, ale czy zmiesci sie w fabtyczny otwór w zderzaku 1.8 16V? dodam, ze raczej nic z ciecia, gdyz mam dokładki

Cytat:
2006-08-29 19:07:28, dj_jim pisze:
Ladniutki ten ulterek, ale czy zmiesci sie w fabtyczny otwór w zderzaku 1.8 16V? dodam, ze raczej nic z ciecia, gdyz mam dokładki

nie wiem, ale Ja zderzaka nawet nie dotykałem jest taki jaki był

Chdzi mi o taki zderzaczek, bo mam go zamontowanego w MK VII (na razie u lakienika)

Cytat:
2006-08-29 19:29:33, dj_jim pisze:
Chdzi mi o taki zderzaczek, bo mam go zamontowanego w MK VII (na razie u lakienika)

zmierzyć szerokość tłumika i sprawdzić

Dedykowane Ulter ale te ceny

ULTER

Cytat:
2006-08-29 19:37:00, Eskort1972 pisze:
Dedykowane Ulter ale te ceny ULTER

ceny z kosmosu..

ja mam ten 108-102/07 i z wymiana zaplacilem 440 zeta.. a wymienialem srodek i koncowy..

wiec nie wiem skad oni maja te ceny..

oOo , fakt ceny!!!! A ciekami mnie jedno, bo na moim MKVI mialem przy tym zderzaczku ulterka srednica 10cm koncówka okrąg i całkiem ładnie wyglądał (profil) jak wygląda jakas elipsa albo DTM-ik, bo nie chce tez, zebym jezdził jak impotent z tłumikiem skierowanym w dół

ja tez ulter, 2 okrągłe rury zawinięte do góry wyglada super i chodzi tak samo.

Widziałem dzis w sklepie motoryzacyjnym tłumiki za 150 - 250 zł jakies WM czy cos takiego, czy opłaca sie kupic

moim zdaniem najlepsze końcówki to essa to pojedyńcza okrągła (coś takiego jak ma vince), albo pojedyńcza elipsa (coś takiego jak miał nosek), idealnie pasują pod oryginalne wycięcie i wyglądają tam bardzo fajnie....

teraz jest sporo tłumików tanich firm jak np. WM czy KM, w swoim miałem KM, zapłaciłem coś ok 250zl i za taką cenę uważam że sprawdził się dobrze

A odgłos jaki wydawał? Przedtem miałem Ultera na 1.3 i cos nie bardzo mu "basik" wychodził

ciężko powiedzieć jaki odgłos, każdy ma inne oczekiwania, jak dla mnie był okej, oczywiście nie odrazu, najpierw musiał się trochę przepalić....

Witam ja polecam "montiego" sam go posiadam z normalna prosta rura pod skosem w mk6 silniczek 1.3 i z tego co sie nie mysle to mk7 z tylu wyglada tak samo . fajnie mruczy ale jeszcze strumienice zakladam zeby bylo troszke glosniej ... :] nie droga inwestycja tego tlumika pozdro

PIATECZKA

No ja do tego silnika bym strumienicy nie polecał!!! Tez mialem w 1.3 i tak naprawde to wyciszyło tłumik, bo takie tak naprawde jest zadanie strumienicy, jesli chcesz uzyskac "lepszy" dzwiek wyrzuć tłumik srodkowy

ja u siebie wywaliłem kata i załozyłe "strumienice", środkowy też wycięty, zastąpiłem go rurką !!
i został mi końcowy, tylko nie wiem co założyć, bo już teraz lekko pomrukuje, ale musze wymienić końcowy bo koroduje, słyszałem że podobno zakładają tłumik od poldolota i do tego końcówka z dyfuzorem, co wy na to ???

ja tam wole cały tłumik firmowy wsadzic, np: KM, Ulter, remus tylko nadal ne wiem jaki A wlasnie co sie stało z remusami, mało ich na Allegro

Ja niedawno kupilem do swojego tłumik WM SPORT nr. 93571, w połączeniu ze strumienica oraz filtrem stozkowym ma bardzo fajny odgłos, na niskich obrotach basowo mruczy a na wysokich ryczy jak opetany :] kumpel ma podobny w hondzie CRX juz od 3 lat i nic mu sie jeszcze nie zepsuło, tak ze myslę że jast godny polecenia, cena tez nie jest zbyt duza bo wynosi około 270 zł.