Oponki Carina E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie dostałem za darmochę od brata zimowe oponki 195/65 R15 - prawie nowe . Poprzednio jeździły w Oplu Omega. Mam jednak wątpliwości czy nie będą za szerokie do mojej cari. Do tej pory jeździłem na zimówkach 185/65 R15, letnie 205/50 R15.

Moje pytanie brzmi: Czy ktoś z Was zakładał 195/65 R15 do swojej cari i jakie były z tego wrażenia. Za szerokie czy nie Zmieszczą się w nadkola

Ostatnimi czasy zmienily sie opinie na temat szerokosci opon zimowych.Wąskie dobrze wcinaja sie w snieg ale szerokie dosyc dobrze radza sobie w miekkim sniegu lub blocie bo nie toną a maja przyczepnosc.Natomiast na lodzie nie ma mocnych,kazda poleci.

Wąskie czy nie, zasadniczą ich zaletą jest to, że są za darmo a ja dalej nie wiem czy dam rade je założyć. Naprawdę nikt na takich nie jeździł???

Wlezą tylko chyba ranty trzeba giąć.

ranty blotników, rozumiem??? moze nie będzie obcierek przy skręcaniu... a miałeś do czynienia z takim rozmiarem czy to Twoje luźne przemyślenia????

[ wiadomość edytowana przez: Nerka dnia 2006-09-12 20:59:01 ]

za wysoki profil i tak jak Kafi pisał by trzeba było ranty giąc , ale tez zalezy od auta , w jednym wejdą ale podczas jazdy na dziurach bedzie rant o nadkola tarł i rozwali ją a w innym wogóle nie wejdą , pozatym do Cariny nie pasują tak wielkie koła 195/55/15 to co innego by było

Kolega ma i ocierało o ranty.

ja jednak chyba spróbuję... mam nowe sprężyny wiec może będzie więcej miejsca na oponkę. znaczy się taką mam nadzieję

[ wiadomość edytowana przez: Nerka dnia 2006-09-13 17:11:22 ]