| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2006-09-07 12:04:22 Kto zna temat, wie o co chodzi. Mam Neo 2048 i place 130 netto. Jakis gostek z tepsy (tzw radca) namawia mnie na zamiane na usluge DSL 2000 tutaj za 189 netto, lub DSL 1000 za 139 netto.
DSL ma stale IP. Poza tym w czym jest lepszy? Czy warto dac sie namowic? |
Tolas Opel OMEGA B Sedan Lublin | 2006-09-07 13:01:56 witam,
Nie odpowiem ci wprost - bo to zależy od Ciebie i od "gorubości" portfela. Ja radziłbym znaleźć niezależnego dostawcę i od niego wziąć stałe łącze, pomijając wszystkie bzdurne promocje Tepsy. Ja już mam dosyć przepychanek z nimi. Jakieś 3 miesiące temu znowu odwalili manianę i sami bez mojej wiedzy zmienili mi wysokość abonamentu na którym stoi NEO - oczywiście na wyższy. Co za tym idzie były wyższe rachunki. Po interwencji w BOW dowiedziałem się, że byłem w telepunkcie w TESCO i osobiście zmieniłem tą taryfę. TYLKO ŻE ja NIGDY NIE JEŻDZĘ DO TESCO - dziwne nie?????? Telekomunikacja + TELEKOMPROMITACJA |
psx Opel Omega B Katowice | 2006-09-07 21:12:36 jestem szczesliwym uzytkownikiem DSLa z TPSy od jakis 3-4 lat, zaczynalem od 0.5mbit i sukcesywnie przesiadalismy sie (my = nasza amatorska siec) na 1 - 2 skonczywszy obecnie na 4mbit i jest miodzio, przy okazji mielismy w tym czasie dwie OBNIZKI abonamentu z racji tego, ze TPSa wprowadzalo coraz to szybsze DSLe
niedawno byla mozliwosc przesiadki na 8 albo 16mbit kosztem ~50zł wiekszego abonamentu, a takie 50zł podzielone na 30osob w sieci, to sa grosze - jednak nie skorzystalismy z tego wzgledu, ze w DSLu upload jest duzo mniejszy od downloadu i potrafi on zapchac bardzo latwo szybsze lacze poza tym 4mbit wystarcza kazdemu w 100% |
morion DEADSOUL Omega B + zło :) zielona góra | 2006-09-08 08:42:27 Używam DSLa od 3 lat, od DSL512 do obecnego DSL4000... w ciągu roku może z pół dnia przerw w działaniu się uzbierało... więc jakość jak na tepse jest niezła... poza tym wszystko zależy od regionu w jakim chcesz z tej noezdrady korzystać... są rejony gdzie chodzi to to ok... ale z moich informacji wynika że duża liczba abonentów decyduje się na neo tylko i wyłacznie ze względów ekonomicznych, mamiona promocjami 28 z vat ... byłem świadkiem jak ludkowie biedni stali po odbiór modemów do neo w telepunkcie po 2 godziny bo obsługa owegoż telepunktu nie mogła sie połaczyć z centralą ze względu na przerwy w połaczeniu ) ale jakoś było im wszystko jedno... nawet pozwoliłem sobie zażartować że pewnie też jadą na neo ![]() |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2006-09-08 20:06:58 Dzieki za opinie. Czuje sie co raz bardziej przekonany, tym bardziej, ze pierwsze 6 miesiecy abonament 1 PLN Tylko jeszcze nie wiem ktora predkosc DSL'a wybiore.
[ wiadomość edytowana przez: Kartos dnia 2006-09-08 20:09:22 ] |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2006-09-09 18:36:18 Katos, mam nadzieję że Twoje rejony TPSA są bardziej sprawne niż moje.
Każda moja zmiana czegokolwiek (abonament, internet, ...) owocuje następnymi wielomiesięcznymi przepychankami. Ostatni przypadek: przedłużenie neo - oczywiście jakiś debil nie wprowadził aneksu i jak to oni mówią "system" odłączył. Efekt: mija trzy miesiące i kilkanaście reklamacji i skarg na reklamacje - neo działa (po 3 tyg. wyłączenia), rozliczyć tego do dziś nie potrafią. Ostatni moja reklamacja to na kwotę 1,22pln brutto - bo policzyli sobie przywrócenie czegoś co bezprawnie odłączyli jako nową aktywację. Nie podaruję s-synom
Podsumowanie: Wszystko działa, do momentu gdy dasz się naciągnąć na zmianę jakichkolwiek warunków - wtedy masz przerąbane (w każdym razie w rejonie "opieki" Katowickiej TPSA). Ostatnio dzwonił do mnie jakiś koleś z badania opinii nt TPSA - powiedziałem, że nie chce mi się z nim rozmawiać, i ma moje upoważnienie do zaznaczenia najbardziej negatywnych wersji we wszystkich pytaniach kwestionariusza. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
cmarkk4 warszawa | 2006-09-12 23:18:06 Czesc warto zamienić.Miałem neostrade czesto się psuła zawieszała,dsl są podobne szybkości lub większe.POZDRAWIAM |
afx Omega B 2.5 TD Częstochowa | 2006-09-13 00:14:56 Oczywiscie ze warto zmienic...
Neo jest dobre ale do tylko do rapidshare. |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2006-09-13 11:13:21
Ja nie miałem tego typu problemów. Wszystko zależy od ludzi i tzw "chceniasię". Natomiast rzeczywiście Neostrada wkurza mnie, ponieważ rozłącza się czasem na chwilę. W biurze nie ma z tym biedy, ale wieczorem kiedy już mam wygrać w szachy na kurnik.pl...(chętnych klubowiczów zapraszam na partyjkę) nagłe rozłączenie przyprawia mnie o apopleksję
Już wysłałem formularz zamówienia do TPSA na DSL 1000. Zobaczymy jak się spiszą technicznie i organizacyjnie. |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-09-13 17:19:01
Mam takie same doswiadczernia. Banda debili i ignorantow. Potrafia podac kilka numerow do "kierownika" i zaden z nich nie odpowiada. Zalatwienie czegokolwiek to tygodnie. |
Brutal LOB MEMBER Szczytno | 2006-09-13 19:54:25 nie jestescie sami, ja sie z kretynami prawuje o wlasny slup telefoniczny, a i przy okazji o podrobienie podpisu na umowie o przekazaniu w/w slupa dla telekompromitacji |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2006-09-13 20:57:53 W moim przypadku rezygnacja z ISDN i podłączenie neostrady trwało coś koło 4 miesięcy
Do mojego ojca w telepunkcie zwracali się po imieniu już |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2006-09-14 07:50:20 znaczy przez kurnik zrezygnujesz z polowy transferu /down/ za te sama kase... lub doplacisz za utrzymanie tego transferu ??
no chyba, ze interesuje cie /up/ wg mnie to wszystko zalezy od sposobu wykorzystania łącza ja np nie posiadam domowego serwera wiec do czego mam wykorzystac taki upload?? do p2p?? na std ADSL mozna swobodnie rozbujac p2p do max downloadu. A stale ip ?? po jaka cholere?? nawet jak jest potrzebne to mozna to obejsc. jezeli zmniejszysz opcje to bankowo odczujesz spadek szybkosci pobierania a co zyskasz?? spokoj podczas partyjki szachow no tak.. to moze byc argument nie do przebicia |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2006-09-14 10:30:40 Prawde mowiac duzo downloadu nie robie. Upload bywa potrzebny kiedy pracuje nad strona www i co chwila wypluwam pliki na serwer.
Jesli nie bedzie mi pasowac, zawsze moge kopnac tepse w 4 litery i zafundowac sobie chello upc
Darti trzeba bylo wczesniej. Teraz juz po ptokach (no prawie bo umowy jeszcze nie podpisalem). Dotychczas wiekszosc opinii w tym watku byla za DSL-em. KTO JESZCZE JEST ZDANIA ZE NIE WARTO ZAMIENIC NEO 2000 NA DSL 1000? |
morion DEADSOUL Omega B + zło :) zielona góra | 2006-09-14 15:03:00 pamietaj ze obecna promocja DSLa wiaże Cie na 2 latka, chyba ze wezmiesz bez promocji to masz instalke za ponad 900zl i abonament drozszyo 100zl okolo ![]() |