Czujnik spalania stukowego X20XEV

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie wywoallem bledy i pokazalo czujnik spalania stukowego. Pojechalem do mechnika ktory robil mi auto i okazalo sie ze debil go nie podpial bo nie wiedzial gdzie Coprawda sam tez niewiem gdzie go podpiac bo wystaje tylko z lewej strony (patrzac od przodu oczywiscie) kostka i nie moge dalej znalesc gdzie to podpiac. Nic w kolo niema , wszytkie kostki powpinane. Niech mi ktos pomoze i powies dokad idzie dalej kabel od tego czujnika.

Hej

Czujnik jest zamocowany na bloku pomiędzy kolektorem ssącym.
Dojście z góry raczej niemożliwe, prędzej od dołu, ale i to wróżenie z fusów. Ogólnie to prze....na sprawa. Wiem, bo sam muszę się do niego dostać

No gdzie zamocowany to wiem niewiem tylko gdzie dalej idzie?? Bo temapki ktore wymienialy silnik go nie podpiely bo twierdza ze nie wiedza gdzie :/ Banda idiotow.

To jest takie cus co wyglada na kawalek plastiku z gniazdkiem.Przykrecone to jest do bloku pomiedzy 2 a 3 podpinasz kabel i po sprawie

Problem w tym ze nigdzie niema tego kabla czujnik widze i sobie elegancko dynda. Problem w tym ze niemoge znelsc kabelka. Jak by mi ktos powiedzial z ktorej wiazki wychodzi moze bym doszedl do tego czy ktos go urwal czy sie sprytnie schował

Z tego co u Maystra widzialem to wylazi z tej takiej grubej plastikowej wiazki po prawej stronie Sam kabel tez jest w tym plastikowym ochraniaczu.Ogulnie dupiaste podejscie tam jest nawet by wyszukac kabelek

Są dwie możliwości:

1. od dołu do tego podłużnego plastiku co wtryski są wpięte

2. z tyłu silnika koło cewki

Oki dzieki. Bede sie skupial w tamtych miejscach W najgorszym wypadku pojade do speca od Opla

Hej

Tak jak pisałem czeka mnie taka sama operacja więc poczekam na konkretne i rzeczowe sugestie jak i co by się tam dostać