Jak zdjac kiere?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie...
Od razu zaznacze bo zaraz na mnie naskoczycie ze nie korzystam z wyszukiwarki. Otoz skorzystalem z niej. Trafilem tu sciagacz do kiery kupilem co trza i kicha. Sroby M8 sa za male i maja luz w tych otworach. M10 sa za duze a dostac 9 narazie mi sie nie udalo. Probowalem tez metody nr2 "z piachy" i tez dupa. Rabalem w nia ile wlezie i nic, nawet mlotkiem probowalem z calej pety i bez skutkow.
Moze czegos nie zdjolem? Zdjolem klakson, ta nakretke co jest i tyle. Cos jeszcze trzeba?
Prosze o jakas sensowna porade

Pozdr.

Cytat:
2006-09-15 20:24:30, Torp12 pisze:
Jak w temacie... Od razu zaznacze bo zaraz na mnie naskoczycie ze nie korzystam z wyszukiwarki. Otoz skorzystalem z niej. Trafilem tu sciagacz do kiery kupilem co trza i kicha. Sroby M8 sa za male i maja luz w tych otworach. M10 sa za duze a dostac 9 narazie mi sie nie udalo. Probowalem tez metody nr2 "z piachy" i tez dupa. Rabalem w nia ile wlezie i nic, nawet mlotkiem probowalem z calej pety i bez skutkow. Moze czegos nie zdjolem? Zdjolem klakson, ta nakretke co jest i tyle. Cos jeszcze trzeba? Prosze o jakas sensowna porade Pozdr.

śruby m8 za małe, a m10 za duze?
Tzn łeb śruby przechodzi przez otwór? Jeśli tak, to... pomyslałeś o podkładkach??

Cytat:
2006-09-15 20:24:30, Torp12 pisze:
Jak w temacie... Od razu zaznacze bo zaraz na mnie naskoczycie ze nie korzystam z wyszukiwarki. Otoz skorzystalem z niej. Trafilem tu sciagacz do kiery kupilem co trza i kicha. Sroby M8 sa za male i maja luz w tych otworach. M10 sa za duze a dostac 9 narazie mi sie nie udalo. Probowalem tez metody nr2 "z piachy" i tez dupa. Rabalem w nia ile wlezie i nic, nawet mlotkiem probowalem z calej pety i bez skutkow. Moze czegos nie zdjolem? Zdjolem klakson, ta nakretke co jest i tyle. Cos jeszcze trzeba? Prosze o jakas sensowna porade Pozdr.

Zapros kolege niech ciagnie kiere tak porzadnie do siebie a ty wez dobry pobijak np: punktak + 5kg młotek i jak jest napieta kiera walnij w srodek musi puscic. Tylko nie pokiereszuj gwintu !!! Mozesz zostawic czesciowo nakrecona nakretke - zabezpieczy gwint a kolega nie dostanie kiera w zeby

Cytat:
2006-09-15 21:42:20, Robert_S pisze:
śruby m8 za małe, a m10 za duze? Tzn łeb śruby przechodzi przez otwór? Jeśli tak, to... pomyslałeś o podkładkach??

Hmmmm z tego wszystkiego jestem juz tak zakrecony ze sam nie wiem jak uzyc tego sciagacza Takze moglby mi ktos opis jego uczycie? Bo sie pogubilem... Te boczne sruby jak mam wlozyc?? Wszystkie od przodu sie mocuje czy jest jakis magiczny sposob wlozenie od tylu i nakrecanie nakretkami??

Pls help