Brak iskry

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

problem

nie mogę uruchomić silnika omega A 2.0
nie ma iskry a jak się pokaże to jest bardzo słaba

sprawdz kopulke rozdzielacza byc moze ma przebicie

I przy okazji cewkę zapłonową - czy nie zaśniedziały połączenia.

U mnie kiedyś tak zżarło przewód za sprawą kwasu z akumulatora, że iskra przez ten cały syf nie mogła się przebić.

PZDR

Witam
mialem idebtyczny przypadek tele,że u mnie siadl komputer sterujący,wczesniej wymieniałem aparat,świece,przewody i nic nie dało,po wymianie komputera sterującego odpalił,więc sugeruję sprawdzić kompa.
pozdr.

To jakaś plaga moja omega też nie chce odaplić i mam poważne obawy że to komputer padł bo ostatnio jakieś cuda się działy z elektryką w omci. Sondy lambda dawały od 1,2V do 2,3V i to obie na raz a wymienione były pod koniec stycznia heh ta omega

Witam wszystkich
znalazłem usterkę przyczyną zamieszania była instalacja elektryczna było za małe napięcie na cewce bestia cyka jak zegarek
dziękuję za pomoc

nie moge zapalic autka. sprawdzilem ze nie ma iskry. to jest do sprawdzenia domowymi sposobami ale nie moge wykrysc przyczyny braku tej iskry. w zeszlym miesiacu wymienilem swiece, przewody, moduł zapłonowy, zwarlem w gniezdzie diagnostycznym piny 4 i 6 nastepnie 5 i 6 ale nie pokazuje zadnej usterki na kompie. nadmienie ze jest to model z 95 roku 2,5 beznynka, coz to moze być ? z góry dziekuje