Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-09-14 14:08:08 Ano - mam zamiar zanabyć i cały czas nie wiem co wziąć.
Wybór ograniczyłem do LG RH188 i Panasonica DMR EH55. Obie z dyskami 160 Giga, cena praktycznie identyczna, podobny wypas, ale... LG ma w testach lepszy dźwięk i obraz, jest IMO ładniejsza, ma PIP, lepiej wykorzystuje dysk i lepiej radzi sobie z DivX-ami (czyta więcej formatów). Za to Panas to jednak sprawdzona firma i konstrukcja, ma łatwieszą obsługę (podobno bajecznie prosta). Ma też taką dla mnie fajną funkcję jak nagrywanie z VHS z automatycznym odświeżaniem. Tylko są małe literki na DivX-ach i nie czyta tych nagranych na płytkach DVD + Za to zastanawia mnie jeszcze jedno, czego nie mogę porównać. W danych dotyczących audio piszą, że LG nie ma wbudowanego dekodera Dolby i źwięk jest stereo, mono, Nicam i A2. Natomiast w Panasie piszą coś takiego: System kodowania dźwięku Dolby Digital 2-kanałowy, liniowy PCM (tryb XP 2-kan.) Czy to znaczy, że nagrywa w dwukanałowym Dolby Digital, a LG nie? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-09-14 15:20:19 Wogóle to trochę dziwnie wygląda. Nagrywa DD 2.0, a czemu nie DD 5.1? Co stoi na przeszkodzie? Jakaś kicha, czy co? |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-09-14 15:40:08
No właśnie nie jestem pewien czy wogóle nagrywa DD... Ale wygląda na to, że tak, choć wprost się tym nie chwalą - jest dokładnie opisane tak jak po dwukropku. Poza tym, jeszcze dziwniejsze jest dla mnie to, ze nie czyta DivX-ów nagranych na płytach DVD+, jeśli z minusami i CD sobie radzi, a w dodatku czyta i nagrywa materiał DVD na wszystkich możliwych nośnikach DVD, włącznie z dwuwarstwowymi. [ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2006-09-14 15:42:48 ] [ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2006-09-14 15:44:07 ] |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2006-09-14 20:23:16
Piter, zeby nagrać to DD5.1 to trzeba mieć najpierw ten sygnał, bo w kablówce tego nie uświadczysz. Co z tego jak zobaczysz znaczek, że puszczają film w DD, jak i tak tego nie usłyszysz. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-09-14 20:55:07
Kablówka to nie jedyne źródło sygnału TV, a wyjście cyfrowe obsługujące DD mają wszystkie nowe odbiorniki SAT. |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-09-14 21:04:10
Nie, no spokojnie. Podłączam to do ampli kina domowego, a sygnał mam z kabla, więc w sumie ten zapis DD nie jest taki ważny. Oba odtwarzają wszelkie Dolby i DTS, tylko oczywiście sygnał musi być puszczony przez wyjście cyfrowe na ampli. Piotr_ek, nie zrozumieliśmy się chyba do końca. Panasonic odtwarza CD i całą resztę, w tym filmy na wszystkich nośnikach DVD, minusach i plusach, a nawet na obu nagrywa. Dziwne jest to, że w takim układzie DivX-y odtwarza tylko z płyt CD, DVD-R i DVD-RW, a z DVD plus już nie. |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2006-09-15 19:08:04 widzialem ostatnio tuner DVB + DVT z HDD. Ile to kosztowalo nie mam pojecia ale jest to jedna z nowosci, poczytajcie na lakim ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-09-15 19:28:16 Porządne tunery DVB z HDD kosztują od 700 zł (z czego większość kosztów to dysk). Zapewne ten z DVT będzie w porównywalnej cenie, skoro DVB+DVT bez HDD kosztują ok.300 zł. A fajna sprawa to jest w wybranych miejscach PL. |