MotoNews.pl

Dzwonienie pod autkiem...pomóżcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co to moze być, że jak dodaję gazu i puszczam to tak przy około 1500obr słychać takie metaliczne drgania (takie dzwonienie) z okolic przodu z dołu?? patrzyłem czy to nie osłona blaszana wydechu ale chyba to nie ona - bardziej z przodu... co to może być?? w końcu się znacie to pomóżcie

katalizator pewnie, raczej do wymiany...

a czy to moze byc tłumik srodkowy?? na wolnych tez lekko cos słychac... Czy mozna jeżdzić bez kata?? szkodzi to jakos albo cos?? ile kosztuje katalizator i jakie firmy polecacie??

Cytat:
2006-09-16 21:25:07, Biedrona pisze:
katalizator pewnie, raczej do wymiany...

raczej do wyrzucenia

Cytat:
2006-09-16 21:28:52, jerico pisze:
raczej do wyrzucenia

do wymiany...na nowy...

jaki koszt i jakiej firmy?? musi byc oryginał??czym grozi jazda z np. rurką zamaista katalizatora?? byłbym wdzieczny za konkretne odpowiedzi :/

Cytat:
2006-09-16 21:36:34, JoHNY_85m pisze:
jaki koszt i jakiej firmy?? musi byc oryginał??czym grozi jazda z np. rurką zamaista katalizatora?? byłbym wdzieczny za konkretne odpowiedzi :/

W twoim przypadku jazda bez katalizatora nie grozi niczym poza ewentualnymi trudnościami z przeglądem. Chociaż powiem, że od 5 lat na żadym przeglądzie nie sprawdzano mi składu spalin. Nie namawiam ale ja osobiscie nowego kata bym nie kupił.

dzieki jerico - ale co to znaczy " w Twoim przypadku"?? wogóle mało osób chetnych do pomocy na tym forum a co powiesz (powiecie) na taką strumienicę zamiast katalizatora??

http://www.allegro.pl/item125535666_strumienica_zamiast_katalizatora_awg]_promocja_.html

Cytat:
2006-09-16 22:12:52, JoHNY_85m pisze:
http://www.allegro.pl/item125535666_strumienica_zamiast_katalizatora_awg]_promocja_.html

daj sobie z tym spokój, większe spalanie, kłopoty z przegladem, a w przypadku zamontowania wydechu sportowego halas nie do zniesienia... po co ci to??? Mocy wiekszej nie będzie. Przeczytaj ten watek, wymieniałem ostatnio kata, na TESH`a, jest super, masz tam link do aukcji, skorzystaj i kup. POLECAM i tyle, poczytaj sobie ten watek, pozdrawiam!

KLIK

Cytat:
2006-09-16 22:07:50, JoHNY_85m pisze:
dzieki jerico - ale co to znaczy " w Twoim przypadku"?? wogóle mało osób chetnych do pomocy na tym forum a co powiesz (powiecie) na taką strumienicę zamiast katalizatora??

No miałem na myśli twój silnik.
Co do strumienicy nie wypowiem się bo nie miałem styczności. Słyszałem, że sama strumienica w wydechu nic nie daje, a nawet "szkodzi". Normalna rura, moze być elestyczna, taki splot.

witam ostatnio mialem t osamo
rozkrecilem kata i wysypalem co nieco i autko chodzi jak zawsze
czy kat skalda sie z dwoch czesci jest komora w srodku bo wyspalem tylko z jeden strony