Montaz uszczeki bagaznika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Zdjalem uszczelke bagaznika w essim, mam pytanie :
Jakiej substancji uzyc do montazu,zeby nie bylo przeciekow.

Dzieki za wypowiedzi,
Pozdrawiam.

Tomku mówisz o tej uszczelce, która biegnie do okoła bagażnika...z tego co pamiętam to ona jest na wcisk...tam nie ma żadnego kleju

Tak dokoladnie o tej

Ma wode w wnece kola

Obserwacje ;
Pojawila sie woda na profilu na ktorym siedzi uszczelka. Splywa z niego pod uszczelka tak sadze... do bagaznika.

Jak dla mnie to niemożliwe, żeby podciekało pod uszczelką, lepiej zobacz, czy nie leci Ci przez odpowietrznik albo przez gumowe peszle pomiędzy klapą i dachem.

Cytat:
2006-09-15 19:10:54, Kielek pisze:
Jak dla mnie to niemożliwe, żeby podciekało pod uszczelką, lepiej zobacz, czy nie leci Ci przez odpowietrznik albo przez gumowe peszle pomiędzy klapą i dachem.

Dokładnie. To jest najbardziej newralgiczny punkt chyba. Ja też zaczynałem od uszczelki, i nawet zaryzykowałem i przykleiłem dziada na silikon i dalej ciekło. Sprawdzałem lampy, i nie pomogło. Dopiero jak uszczelniłem tam dziury od tych rurek gumowych to pomogło.
A pod uszczelką ciec może na chłopski rozum jeżeli za lekko uszczelka włazi na ten rant. Wtedy poprzez napięcia powierzchniowe moze troche podciekać, ale napewno nie tyle żeby woda w zapasówce stała