| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2006-09-16 11:12:06 ..Przekopałem całe forum i nie znalazlem zbyt wiele informacji ktore by mnie nasyciły..
..Kupilem Omege A 2.6 z 91r z przebiegiem 210tysa - w stanie idealnym.. ..moje pytanko: co warto wymienic od razu zeby uniknac jakis przykrych sytuacji (mowa o silniku..) ..Jaki olej zalać? ..Czy prawda jest ze kiedy auto zlapie temperatury po ostrej jezdzie, slychac delikatne odglosy jak by regulatory cykaly? - kiedy dochodzi do normalnej temp. - cichnie - Prawda czy Mit? ..Czekam na porady a niebawem zdjecia ![]() |
AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2006-09-19 10:13:06 ..Nikt nie ma R6? ![]() |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2006-09-19 14:21:20 Ja tez mam ale nie są identyczne.
2.6 jest za słaby i nie jeździ. Olej zmień na dobry co to sie nie rozrzedza pod wlywem tem i zmieniaj go co 8 tys. łancuch zmień/koła/slizgi i ewentualnie napinacz chyba ze wiesz ze było zmieniane. 7gsi płyn był nowy. |
AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2006-09-19 14:25:21
..Nom cos tam cyka ale niech sobie cyka.. Gdzies juz o tym czytalem.. ..Moja R6 jezdzi na Castrol GTX Magnatec 10W40 i taki mi kazano zalewać.. ..Mam taki objaw ze zapala mi sie na jakis czas po czym gasnie "CheckEngine" - przy czym nie ma rzadnego bledu i wszystko w 100% jest lux.. Co prawda Mam LPG ale objaw i na PB i na LPG.. Masz tez cos takiego?? |
AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2006-09-20 12:29:01 ..Ja juz kupilem z LPG.. Mimo iz tez jestem przeciwny jednak wyjmowac chyba nie bede, ale jezdze na PB.. Paranoja nie?
..W kazdym badz razie - nie na gazie Aaj ![]() |