Mały problem z moja omega:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Posiadam 2.0 16v i chodzi jak disel Iklekocze) co to może być?
i na zimnym silniku jak dodaje gazu to zamiast obroty rosnąć to spadają tak jak by miał zgasnąć! (filtry były wymieniane, świece, przewody podobno dobrej firmy jeszcze dobre, silniczek krokowy wyczyszczony i takie tam)
Mechanik na klekot stwierdził że ople tak maja! Już do niego nie jeżdzę

Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Przemek

Cytat:
2007-07-24 00:01:34, PolDekor pisze:
i na zimnym silniku jak dodaje gazu to zamiast obroty rosnąć to spadają tak jak by miał zgasnąć!

silnik to złożony mechanizm ale takie coś świadczyć może o zbyt bogatej mieszance. może być coś np. z sondą, sprawdzałeś błędy? podaj przebieg jaki masz w tej omci.

Cytat:
Mechanik na klekot stwierdził że ople tak maja! Już do niego nie jeżdzę

no i dobrze, tak trzymać

przebieg dochodzi do 200 tys. standard
co i raz jestem u swojego mechanika (który jest teraz na urlopie) to zawsze podłącza pod kompa i z tego co pamiętam to sonda dobrze wskazywała

przebieg dochodzi do 200 tys. standard
co i raz jestem u swojego mechanika (który jest teraz na urlopie) to zawsze podłącza pod kompa i z tego co pamiętam to sonda dobrze wskazywała

Ja proponuję odłączyć kabelek od przepływomierza i zobaczyć jak pracuje w trybie awaryjnym, jak będzie dalej klekotał to raczej coś z regulatorami luzu na zaworach,
i jeszcze jedno piszesz, że wymieniłeś filtry zakladam, że olej również

z tym klekotaniem to było tak że jak go kupiłem to od czasu do czasu delikatny klekot teraz jest praktycznie cały czas (od zakupu mineło około 2 miesięcy) regulacja zaworów jest bardzo kosztowna ktoś robił coś takiego?

klekotać na zimnym silniku może również z powodu pękającego kolektora wydechowego. Wcześniej może pękniecie było nieduże a teraz się powiększyło, stąd głośniejszy klekot.

najszybciej klekocza popychacze hydraulicze, samoregulatory...w tym silniku nie reguluje sie zaworow

jak to sa popychacze hydrauliczne to nie przeszkadza jak sie jeszcze jezdzi czy cos moze sie stac z tym? da sie to naprawic i jaki jest mniej wiecej koszt?