[S] Pompy wody + rolki napinacza do DOHC-ów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam , zbieram zamówienie na pompy wody do DOHC-ów 1.6 1.8 2.0 Argentyna , są dostępne w zamiennikach ; jeden troszkę tańszy (no name) - 75zł i drugi dobrej firmy KWP (firma robi pompy do wszystkich samochodów) i bedzie ona kosztowała 85 zł , więc myślę , że jak na nówkę sztukę , to nie jest aż tak dużo ... wiem , że używkę kupimy do 50 zł , ale czy jest ich znowu aż tak wiele ??
Jeśli się uzbiera zamówienie min. 5 sztuk , to zamawiam , termin realizacji : Kraków- za 2-3 dni , a jesli o wysyłkę chodzi , to już się uzgodni na prv .
Wszystkich zainteresowanych zapraszam tutaj , sprawy finansowe załatwiamy na prv .
Pozdro. Piotrek.

[ wiadomość edytowana przez: Peyo125 dnia 2006-09-25 11:50:55 ]

piotrek ja chce jedna, ta za 85

Cytat:
2006-02-16 11:34:20, Bart128 pisze:
piotrek ja chce jedna, ta za 85

Zostałeś zapisany na "czarną listę"
Czekamy na innych ochotników
P.

Do 131 OHV te pompy tez pasuja, ze 124 pewnie bedzie podobnie. Ja chwilowo niestety jestem splukany.

Cytat:
2006-02-16 11:47:44, kosa131 pisze:
Do 131 OHV te pompy tez pasuja, ze 124 pewnie bedzie podobnie. Ja chwilowo niestety jestem splukany.

u mnie to samo...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2006-02-16 11:47:44, kosa131 pisze:

No widzisz Kosa , to mamy szersze zastosowanie tych pomp
Tak więc zapraszam chetnych do zakupu , w razie nie skorzystania z teraźniejszej oferty , mozna później uderzyć do mnie na priva i będziemy załatwiać indywidualnie , lub zrobimy kolejne zamówienie , nic się nie martwcie , załatwimy
Pozdro.P.

mala informacja:

jak szukalem pompy do swojego 1.6 125A000 to byly straszne cyrki bo w katalogoch jest a w sprzedazy brak.

ale chodzi o to ze pompa ma symbol 124 AC /chyba/
i okazalo sie ze z nowszych DOHC nie pasila bo 1 sruba byla za wysoko i mogla zawadzac o napinacz /i jeszcze cos bylo nie tak/.
a z 2.0 to calkiem inaczej wygladala.

proponuje wkleic zdjecia z oferty katalogowej zeby nie bylo zonkow.

Przykro mi , ale zdjęć katalogowych do nich nie posiadam , jak będą już u mnie to je pomierzę , wrzucę fotkę i bedzie chyba grało , nie ??
Czekajcie na fotki z pomiarami !!
Pozdro. Piotrek.

Up up.
Nikt więcej nie potrzebuje pompeczki ??
P.

Oj ja potrzbuje bo moja szczerbata sie okazała być . Ale jeszcze sprawdze jak ona wygląda bo i tak teraz jade na debecie więc raczej na późniejszą partie bym sie zapisał...

BTW - może zarzuć temat też >> TUTAJ <<, myśle że będzie kilku chętnych więcej

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-02-21 01:42:42 ]

Cytat:
2006-02-21 01:40:52, Race_D pisze:
Oj ja potrzbuje bo moja szczerbata sie okazała być . Ale jeszcze sprawdze jak ona wygląda bo i tak teraz jade na debecie więc raczej na późniejszą partie bym sie zapisał... BTW - może zarzuć temat też >> TUTAJ <<, myśle że będzie kilku chętnych więcej [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-02-21 01:42:42 ]

To zarzuć
Pozdro. P.

Przyszła pompa dla Bart'a , zgodnie z życzeniem RG pomierzyłem jej ważniejsze wymiary , oto one :

Jeśli ktoś ma pod ręką oryginalną pompę z DOHC'a , to prosiłbym o zmierzenie tych wymiarów , których ja dokonałem , to porównamy , czy się zgadzają z oryginałem .
Pozdro. Piotrek.

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-05-26 10:34:17 ]

Cytat:
2006-05-26 10:33:44, Peyyoo125 pisze:
Przyszła pompa dla Bart'a , zgodnie z życzeniem RG pomierzyłem jej ważniejsze wymiary

zmierz odleglosc plaszczyzny przylegania kola pasowego do piasty pompy od plaszczyzny montazy pompy do bloku, bo to sie w DOHCach zmienialo w zaleznosci od rocznika. Odleglosc konca loztska wirnika od plaszczyzny przylegania pompy do bloku jest niewistotnym wymiarem, ja w swojej mam lozysko z poldka (dluzsze od orginalu) wiec sobie troszke wystaje do przodu i w niczym to nie przeszkadza.

Cytat:
2006-05-26 11:42:43, kosa131 pisze:
zmierz odleglosc plaszczyzny przylegania kola pasowego do piasty pompy od plaszczyzny montazu pompy do bloku, bo to sie w DOHCach zmienialo w zaleznosci od rocznika....

O żesz kurde , ale mi wrzuciłeś zagwozdkę zabrzmiało jak jakieś zadanie z rysunku technicznego , ale poradziłem sobie (mam nadzieję ) , chodzi Ci o ten wymiar : (na zielono) ??

Jak masz gdzieś pod ręką oryginalną , to mógłbyś zmierzyć , czy ta ode mnie ma dobre wymiary ??

Pozdro. Piotrek.

tak, to ten wymiar na zielono. w piwnicy mam orginalne pompy od 131 i argenty (roznia sie ta wlasnie odlegloscia), poszukam i dam znac co i jak

W dalszym ciagu aktualne są pompy do DOHC-ów i rolki napinające firmy BREDA za 65 zł / sztukę .
Cena pomp wody nie uległa zmianie - ok. 85 zł za KWP .
Zapraszam wszystkich do zakupów , gdyż od 1.X.2006 przenoszę się do innej firmy i już może nie być możliwości kupienia w/w części w takiej cenie lub wcale
Aha , jest jeszcze możliwość zorganizowania uszczelek do DOHC-ów w dobrej cenie firmy ELRING polecam szczególnie uszczelkę p/głowicę i kabli WN firmy CAROL (podwójnie silikonowane) w cenie ok 65 zł i termostaty VERNET (trójniki) za 55 zł , filtry K&N (wkłady) do Kantów/Polonezów , klocki FERODO i tarcze BREMBO w dobrych cenach
Pozdrawiam . Piotrek.

Te rolki to tak w miare od ręki dostępne? Bo bym wtedy nie kombinował...
Jaka jest ta dobra cena na UPG Elringa? Bo tu u mnie nic niże pinć dych namierzyć nie moge .
Termostat fajny, zastanawia mnie tylko temp otwarcia 79*...

Hej!
Ile za komplet uszczelek Elring i simmeringów na cały silnik DOHC 2.0??
Pozdrawiam!

Wik

Cytat:
2006-09-25 12:04:51, Peyo125 pisze:
kabli WN firmy CAROL (podwójnie silikonowane) w cenie ok 65 zł

Najgordszemu wrogowi bym tych przewodow nie wsadzil.... a wiem bo sam je sprzedaje ciagle...

P.S Ceny nawet opłacalne... znaczy miałbym taniej ale nie bede sie wcinał...

[ wiadomość edytowana przez: Kuner dnia 2006-09-25 13:34:07 ]

to ile te rolki napinacza kosztuja?