Mulenie a wciśnięty gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziwne to jest bo jak wcisnę do oporu gaz przy przyśpieszaniu to normalnie jest przyśpiesza jak powinien. Dziwnie tak jest że gaz działa tylko tak że jak wcisnę go do połowy to to samo co bym wcisnął go na maxa.
Pozatym muli jak cholera, szczególnie przy ruszaniu z 1, dwójka strasznie też muli. Jestem na skraju załamania.
Aha zauważylem że ruszając na jedyne przy max wciśniętym gazie auto OSTRO muli dopiero potem coś zaskakuje przy 2 tys obrotach i jest ok. jakby zalewało paliwem.

[ wiadomość edytowana przez: sawmaster dnia 2006-09-16 23:31:26 ]

Cytat:
2006-09-16 23:29:19, sawmaster pisze:
Dziwne to jest bo jak wcisnę do oporu gaz przy przyśpieszaniu to normalnie jest przyśpiesza jak powinien. Aha zauważylem że ruszając na jedyne przy max wciśniętym gazie auto OSTRO muli dopiero potem coś zaskakuje przy 2 tys obrotach i jest ok.

to jak wkoncu ?? sprawdz czujnik polozenia przepustnicy,przeplywomierz,czujnik predkosci.

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2006-09-17 11:43:14 ]

normalnie się zdejmuje czujnik położenia przepustnicy? nic tam nie można przypadkiem popsuć?
gdzie jest czujnik prędkości pojazdu w 1.3 enduro?

O muleniu już parę ładnych miesięcy ciągnie się wątek
- poszukaj słowa "trauma" w wyszukiwarce
- u mnie raz muli - raz nie muli, więc jeszcze nie testowałem wniosków z ostatnich postów tamtego wątku - ponoć da się to rozwiązać niewielkim nakładem siły - trza zawsze zacząć od rzeczy najłatwiejszych/najtańszych - może pomoże
Daj znać jak znajdziesz rozwiązanie

jak ostro muli to warto spr. i wymienic filtr paliwa, oraz srp. czy katalizator nie jest zapchany. u mnie pomogła wymiana filtru paliwa, ale dla pewności katalizator tez wymieniłem na strumienice.

CZŁOWIEKU SPRAWDZ KATALIZATOR !!! U MNIE TE SAME OBJAWY( BEZ LPG ) , PO SPRAWDZENIU KATALIZATORA CZYLI WYRZUCONE WSZYSTKIE BEBECHY Z TŁUMNIKA "BRYKA ŻYLETA" !!!

z braku ochoty nie pisałem co wymienilem na nowe:
-kable wn oraz świece
-filtr paliwa i powietrza
-katalizator wyrzucony
ponadto wyczysciłem przepływomierz
sonde lambda sprawdzałem jest ok ale czasem mnie nie pokoi