Reflektory przednie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Panowie czy mozecie mi pomóc w sprawie,mianowicie kiedyś lakiernik malował mi nosek mojej esmeraldy i okazało się teraz że gdy kładł bezbarwny lakier to nie zakrył reflektorów i po roku zobaczylem że reflektory mają plamy których w zaden sposób nie moge usunąc .
Probowałem wszystkich sposobów i kicha a lakiernik zlikwidował zaklad.
Pozdrawiam Waści

lekkoscierna pasta TEMPO do kupienia w samochodowym sklepie, szmata do okien i polerujesz.... zejdzie w koncu - po dosc ostrej polerce zapewne, ale zejdzie

raczej wontpie zalerzy z jakiego materiału ma lampy

Reflektory są takie jak w każdym espero ( można okreslić plastyki)
Czy ktoś miał podobny problem ?????
Żadna chemia tego nie bierze .
Pozdrawiam

napisalem pasta tempo. ktos podaje Ci gotowe rozwiazanie i dalej pytasz.

Hej!
Nie olałem Twojej podpowiedzi ale odpowiedziałem dla markona.
Jutro zastosuję Twój sposób.
Dzięki

Cytat:
2006-09-08 08:43:40, Cwikus pisze:
napisalem pasta tempo. ktos podaje Ci gotowe rozwiazanie i dalej pytasz.

nie chodzi o paste kiedys miałem ten proble tez dałem na forum i chyba tez napisałes mi pasta tempo ok zeszło drobne syfy jeszcze nie wrzarte jak przypucowałem go mocniej to po miesiacu juz nie był przezroczysty co powiem to powiem w espero sa kichowate klosze ale ktos kiedys pisał ze sa szklane do kupienia??

Możesz wypróbować pastę automaks-tym poleruje się lakiery samochodowe z drobnych grudek i syfów.Sam niedawno polerowałem tym tylną blęde(a czy jest przednia? ) Świeci się jak pizda anioła a wcześniej były na miej rysy.Szmatka bawełniana ,pasta i jechane-do skutku.

a czy ktoś wie jak można naprawić odbłyśnik, ewentualnie czy są jakieś farby do tego celu, czy wystarczy srebrna farba

Jest taki srodek do zdzierania powłok lakierowanych---SCANSOL----to jest taki kwas w żelu,smarujesz tym reflektory a po paru minutach zdzierasz szpachelką lub mocnym strumieniem wody--nie ma hu....a zeby nie zeszło.Ale sobie przez przypadek lakieru na aucie nie posmaruj bo ci pięknie zejdzie...

Cytat:
2006-09-08 22:16:42, zebi pisze:
a czy ktoś wie jak można naprawić odbłyśnik, ewentualnie czy są jakieś farby do tego celu, czy wystarczy srebrna farba

Odbłyślnika się nie maluje, ino płucze.

Odpowiedni opis jest zamieszczony w dziale porady na stronie głównej.

Cytat:
2006-09-08 22:16:42, zebi pisze:

...pomysł ze srebrną farbą jest najlepszy jaki słyszałem

Można wypłukać (jak podpowiada Ci Kolega szandrzej) ale to tylko w przypadku jak jest mocno "zakurzony"...jak już złazi "chrom" albo jest przegrzany to tylko niżej podane działania

Jesli uda Ci się rozebrać reflektor , a jest to wykonalne (wyszukiwarka się kłania) to odbłyśnik się da zregenenerować...wbij w google hasło regeneracja reflektorów ..na bank znajdziesz....tylko że...koszt takowej operacji ...ok.50zł chyba min. /1 sztuka

ten leflektor ma popękaną dolną część i chciałem go posklejać i pomalować , przód jest szklany czyli z rozebraniem nie powinno być problemu, tylko nie mogę go wykręcić z samochodu już urwałem jedną śrubę w obudowie czy można wstawić nową.
czy lepiej kupić na szrocie jakiś używany i jaki jest koszt.

[ wiadomość edytowana przez: zebi dnia 2006-09-11 20:05:59 ]

Cytat:
2006-09-11 18:59:45, zebi pisze:
przód jest szklany

To chyba nie w złomero.

raczej szklane to wersja eskluziv

Cytat:
2006-09-11 20:21:35, zebi pisze:
raczej szklane to wersja eskluziv

W europejskich espero klosze nigdy nie były szklane. Co to jest wersja "eskluziv" ??

Cytat:
2006-09-11 21:26:55, Adam4302 pisze:
Co to jest wersja "eskluziv" ??

Wg profilu to 1.5 DOHC

Cytat:
2006-09-11 18:59:45, zebi pisze:
ten leflektor ma popękaną dolną część i chciałem go posklejać i pomalować , przód jest szklany czyli z rozebraniem nie powinno być problemu, tylko nie mogę go wykręcić z samochodu już urwałem jedną śrubę w obudowie czy można wstawić nową. czy lepiej kupić na szrocie jakiś używany i jaki jest koszt. [ wiadomość edytowana przez: zebi dnia 2006-09-11 20:05:59 ]

To co tu napisałeś świadczy ze niemasz zielonego pojęcia o czym mówisz...

skoro nawet go z auta wykręcić niemozesz to daj se chłopie lepiej spokój...

uzywane na allegro widziaelm po 100zl a nówka 200zl

Cytat:
2006-09-08 22:33:32, bogdan1 pisze:
[...] Jesli uda Ci się rozebrać reflektor , a jest to wykonalne (wyszukiwarka się kłania) to odbłyśnik się da zregenenerować...wbij w google hasło regeneracja reflektorów ..na bank znajdziesz....tylko że...koszt takowej operacji ...ok.50zł chyba min. /1 sztuka

Zadam głupie (bardzo) pytanie i proszę się nie śmiać:

jaki jest odbłyśnik w espero, plastik czy blacha, bo nie chce mi się rozbierać i zaglądać... a jest to istotne przy regeneracji

plastik