Tylny błotnik z MK VI do MK V Kombi, czy podejdzie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam pytanko jak w temacie. Mianowicie koleś mi dzisiaj wydzwonił w moje autko i mam pytanie, czy do mojego MK V (1992) będzie pasował błotnik od MK VI oczywiście chodzi o Kombi. Wykorzystałbym ten fakt i jeśli by pasował miałbym wlew paliwa z klapką, a nie jak dotąd korek na wierzchu. Proszę o fachowe wypowiedzi. Dziękuję i pozdrawiam.

jasne ze bedzie pasowal

Czyli wszystkie przetłoczki, wiginanki i takie tam są identyczne? Więc wnioskuję, że różnica polega tylko na wlewie paliwa. I jeszcze jedno pytanie się nasuwa, czy dużo trzeba będzie się bawić z wlewem paliwa, czy stara końcówka wlewu będzie pasować do tego błotnika z MK VI?

tak przetloczenia itp sa takie same. co do samego wlewu moze niech wypowiedza sie ci co tez przerabiali. napisz do klubowicza polityka.wiem ze on wymieniał

Powracam do tematu, gdyż w tym tygodniu będzie kaska z ubezpieczalni sprawcy i chcę naprawić ten błotnik no i przerobić wlew paliwa na wersję z klapką. Pytanie jest takie: jakie elementy oprócz oczywiście błotnika będę potrzebował do wykonania tego zabiegu? Proszę o konkretne i precyzyjne odpowiedzi i porady. Dzięki.