Krótkie pytanie- rozstaw srub w kole

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie krotka pilka do fachowców-jaki rozstaw srub ma espero?slyszalem ze taki jak opel.czy jak zaloze felgi od opla to nic nie bedzie wadzic, ocierac?czy faktycznie rozstawy sa te same?otwór centrujący?

rozstaw srob:4x100
piasta: 56,6
Et do 28 nie obcieralo dalej nie sprawdzalem
ten sam rozmiar co starsze ople

Rozstaw srób 4X100 ET fabrycznej felgi 49 srednica na piaste chyba 56,6 czy cos w okolicach w kazdym badz razie taka sama jak w oplu astra 1 uwqazaj zeby nie załozyc z et 33 bo moze obcierac jak masz nadkola plastikowe

Cytat:
2006-09-14 09:06:57, Dominik_Olechnowicz pisze:
rozstaw srob:4x100 piasta: 56,6 Et do 28 nie obcieralo dalej nie sprawdzalem ten sam rozmiar co starsze ople

pasuja tez od starych BMW serii 3 z lat 80 - tych , ja mam takie , ET 35.

A ja mam możliwość łyknięcia felg aluminiowych (z oponkami) za flaszkę z tym że a) pochodzą z nissana sunny starego b) to podobno był przeszczep i miał coś z zawieszenia od primery dokładnie historii nie znam w każdym razie chyba jest troszkę szerszy rozstaw śrub tzn 4x108. I pewnie nie da się ich wsadzić do esperaka, ale może ktoś zna jakąś magiczą sztuczkę na tego typu problem?

dystanse takie co sie przykreca do piasty a potem do dystansu felge

Są też śruby pływające
Ale nie stosowałem ich
A za flaszke to się łyka każde dobre fele i opycha na Allegro lub wymienia na odpowiednie do Espero

Cytat:
Są też śruby pływające

Tak ale to raczej do niewielkiej róznicy w rozstawie np 4x98 na 4x100 no a 4x108 no to juz raczej nie da rady

Cytat:
2006-09-18 20:54:03, JaChomik pisze:
Tak ale to raczej do niewielkiej róznicy w rozstawie np 4x98 na 4x100 no a 4x108 no to juz raczej nie da rady

Ja generalnie bym nie kombinował z jakimis dystansami i srubami. To sa koła i nie ma żartów. Ma być 4x100 to ma być 4x100. Jak ktos wczesniej mowil jak za flaszke to bierz. Najwyżej sobie je sprzedasz albo zamienisz.

Też tak właśnie kombinuję Najwyżej sprzedam i zostawie sobie same oponki, dołożę i kupie jakieś nówki Chyba jednak nie ma co patentów wciskać bo jak mnie któreś koło wyprzedzi...