Preparaty do czyszczenia ukladu paliwowego?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Pytanie tak ja w temacie Czy ktos mial uzywal I czy jakies oceny z uzytkowania.Glownie chodzi mi o wersje dla benzyniakow co niby maja czyscic wtryskiwacze.Dzieki.

Hej

Z uwagi, że jeżdżę na gazie to od jakiegoś czasu takiego specyfiku używam regularnie.
Firmy Xeramic, małą flaszkę miesza się z 60 litrami paliwa. Ja dzielę to na dwa razy.
Cena około 15 zł, dostępne w zasadzie na każdej większej stacji paliw Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Aplikowałem to ustrojstwo w momencie jak mi silnik zaczynał kulawo chodzić. Na jakieś pół roku miałem spokój. Silnik po przejechaniu około 30 km na Pb od razu równiej zaczął pracować.

ja od czasu do czasu dolewam STP. nie widze zadnej roznicy ale psychicznie jest o wiele lepiej.

Cytat:
2006-09-18 22:38:21, mayster pisze:
Hej Z uwagi, że jeżdżę na gazie to od jakiegoś czasu takiego specyfiku używam regularnie. Firmy Xeramic, małą flaszkę miesza się z 60 litrami paliwa. Ja dzielę to na dwa razy. Cena około 15 zł, dostępne w zasadzie na każdej większej stacji paliw Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Aplikowałem to ustrojstwo w momencie jak mi silnik zaczynał kulawo chodzić. Na jakieś pół roku miałem spokój. Silnik po przejechaniu około 30 km na Pb od razu równiej zaczął pracować.

Potwierdzam bo tez stosuję Xeramic. Zdecyowanie lepiej silnik pracuje szczególnie zimą
Leje butle do zbiornika co 5-6 tankowanie. Zimą co 2-3.

Senator nie masz gazu, nie powinieneś mieć z tym problemu.

Cytat:
2006-09-19 09:08:30, PiotrS pisze:
Senator nie masz gazu, nie powinieneś mieć z tym problemu.

Piotrze, a wiesz jakiej jakości benzynki są w naszym
kochanym kraju? Bebe...

Przestroga dla innych, nie "zagęszczać oczyszczaczy".
Czyli nie wlewać tego ustrojstwa do mniejszej
liczby benzynki. Świece można tym łatwo zawailć.

Kiedyś (z 10 lat temu), z checi lepszego oczyszczenia
wtrysków zagęściłem 2x (czyli 2 x mniej benzynki niż
pisali) preparat STP. Na świecach zgromadziło się
dużo białego nalotu. Pozostało czyszczenie świec...

Xeramica do benzynki... polecam.

Później polecam też militec'a dodać do układu paliwowego.
Ładnie smaruje pompę paliwa i wtryski.

Witam. Małe pytanko: Czy ktoś z szanownego grona ma może wiedzę na temat stosowania takich preparatów do ON?

jezeli chodzi o ON to zima wlalem do busa ale i tak zamarzl i stal jak doniczka

No właśnie. Wygląda na to, że tylko paliwo do F-16 może mnie uratować

Cytat:
2006-09-19 18:31:09, manol pisze:
Witam. Małe pytanko: Czy ktoś z szanownego grona ma może wiedzę na temat stosowania takich preparatów do ON?

Jest Xeramic do ON i do PB.