Stacja LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, chciałbym przestrzec wszystkich przed stacją prywatną LPG w miejscowości GARWOLIN przy wylocie na Lublin po prawej stronie, po zatankowaniu do pełna gazem moje espero na wolnych obrotach nierówno pracowało......na trasie na wysokich obrotach było ok ale np. pod światłami na wolnych byly skoki obrotów. zużyłem po trasie pół zbiornika i dotankowałem na BP i odrazu była poprawa, od tamtej pory tankuję tylko na BP i nie ma problemu....andrzej

Cytat:
2006-09-18 10:01:49, andrzej197710 pisze:
witam, chciałbym przestrzec wszystkich przed stacją prywatną LPG w miejscowości GARWOLIN przy wylocie na Lublin po prawej stronie, po zatankowaniu do pełna gazem moje espero na wolnych obrotach nierówno pracowało......na trasie na wysokich obrotach było ok ale np. pod światłami na wolnych byly skoki obrotów. zużyłem po trasie pół zbiornika i dotankowałem na BP i odrazu była poprawa, od tamtej pory tankuję tylko na BP i nie ma problemu....andrzej

Polecamy stacje SHELL - zdecydowanie najlepszy gaz ze wszystkich (nawet tych markowych)

...tankowanie na takich prywatnych "przypadkach" to pozorna oszczędność bo jakość często podła a i ceny od pewnego czasu praktycznie równe (a nawet wyższe) niż na stacjach konkret koncernów!

Pozdrawiam

Pozatym shell przynajmniej w Łodzi jest tańszy od BP

Cytat:
2006-09-18 10:16:55, bogdan1 pisze:
Polecamy stacje SHELL - zdecydowanie najlepszy gaz ze wszystkich (nawet tych markowych) ...tankowanie na takich prywatnych "przypadkach" to pozorna oszczędność bo jakość często podła a i ceny od pewnego czasu praktycznie równe (a nawet wyższe) niż na stacjach konkret koncernów! Pozdrawiam

bogdan1 wybacz ale ja jesdze na gazie od "prywatnego" jak wyjezdzam gdzies dalej to tankuje na shellu (czasem BP) i przejeżdzam na baku tyle samo, nie widze różnicy,

A skoro nie widac róznicy ... DOSIA, a przbicia mam 20 gr na l

zgadzam sie z maltoron: ja tez generlanie tankuje na NAGAZIE stefanowski -czasmi na shellu i żadnej różnicy niewidze

Cytat:
2006-09-18 23:09:52, tommi3737 pisze:
zgadzam sie z maltoron: ja tez generlanie tankuje na NAGAZIE stefanowski -czasmi na shellu i żadnej różnicy niewidze

Na szczęście u mnie jest Bardzo Inaczej niż u Was....na zbiorniku shellowskiego gazu przejeżdżam 50 do 80km więcej niż na gazie z JET czy inkszego BP lub stefana....(to samo miałem z poprzednim autkiem)

Poza tym...w poprzednim 5 lat jazdy /100kkm i nie tknąłem nawet instalki ..nie działo się nic!...nawet filterek nie był wymieniony

Może u Was jest 20 groszy różnicy ...u nas ceny naprawdę równe albo różnica jest max 1-3 grosze...taniej (a coraz częściej DORżEJ ) u pana kazia....dla mnie totalnie bez sensu

Tankuję Shell Gas i sobie chwalę ...Wy róbta co chceta

Pozdrawiam

Cytat:
2006-09-19 00:11:14, bogdan1 pisze:
Na szczęście u mnie jest Bardzo Inaczej niż u Was....na zbiorniku shellowskiego gazu przejeżdżam 50 do 80km więcej niż na gazie z JET czy inkszego BP lub stefana....(to samo miałem z poprzednim autkiem) Poza tym...w poprzednim 5 lat jazdy /100kkm i nie tknąłem nawet instalki ..nie działo się nic!...nawet filterek nie był wymieniony Może u Was jest 20 groszy różnicy ...u nas ceny naprawdę równe albo różnica jest max 1-3 grosze...taniej (a coraz częściej DORżEJ ) u pana kazia....dla mnie totalnie bez sensu Tankuję Shell Gas i sobie chwalę ...Wy róbta co chceta Pozdrawiam

B1, popieram w całej rozciągłości.

a ja wczoraj wyczuwajac ta dyskusje w "gaciach" podjechalem na shella i lyknalem ichniego gasiku.

Wczesniej ciagle tankowalem na bp i wiem ze to wina obslugujacego mnie kolesia, ale uszkodzono mi zawor (zle zapiety pistolet wyciagnal uszczelke). Tyle dobrze ze moj szfffagier robi w gasie to mi to sklecil.

A apropo shella - gazik maja zdecydowanie mocniejszy niz bp. autko po prostu ozylo...

o stefanach i innych niszowych stacjach to nawet nie mysle bo autko zachowuje mi sie na takim gazie zdecydowanie gorzej.

Cytat:
2006-09-19 07:27:36, Cwikus pisze:
a ja wczoraj wyczuwajac ta dyskusje w "gaciach" podjechalem na shella i lyknalem ichniego gasiku. Wczesniej ciagle tankowalem na bp i wiem ze to wina obslugujacego mnie kolesia, ale uszkodzono mi zawor (zle zapiety pistolet wyciagnal uszczelke). Tyle dobrze ze moj szfffagier robi w gasie to mi to sklecil. A apropo shella - gazik maja zdecydowanie mocniejszy niz bp. autko po prostu ozylo... o stefanach i innych niszowych stacjach to nawet nie mysle bo autko zachowuje mi sie na takim gazie zdecydowanie gorzej.

...
jeszcze "potestuj" trochę przebiegi na zbiorniku jak będziesz miał okazję na full zatankować...sam jestem ciekaw Twojego wyniku

Aaa jak z ceną ?...bo u "pana Kazia" w Katowicach widziałem wczoraj 2,09 zł za liter