Fiaty po hamerykańsku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pare foteczek z warsztatu fiata na ktory przez przypadek trafilem w centrum chicago. niestety aparatu nie mialem wiec fotki z telefonu. w dodatku byla niedziela i musialem robic przez plot

[ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2006-09-16 14:24:11 ]

ja w Nowym Jorku niestet nie widzialem zadnego fiata...
ale ponoc w chicago jest jeden polak co ma malucha, tylko ze nie wolno mu tym jezdzic bo cos tam...

Cytat:
2006-09-16 17:01:17, dejta pisze:
ja w Nowym Jorku niestet nie widzialem zadnego fiata... ale ponoc w chicago jest jeden polak co ma malucha, tylko ze nie wolno mu tym jezdzic bo cos tam...

dets rajt ma kaszlaka, ale jako ze nie spelnia on chyba zadnego z amerykanskich przepisow ma zakaz poruszania sie po drogach ale iest zarejestrowany w Illinois i to sie liczy

ale sa jakies dowody na istnienie tego czlowieka czy to tylko legenda, ktora powinni zbadac mythbusters?

Maluchow jest kilka w usa... obok mojego ojca koles ma malucha Przytargal sobie z PL bo tutaj ma hotel i normalnie nim jezdzi.

w usa sa legalnie zarejestrowane dwa maluchy...w tym ja mowie w Illinois jeden. znajomi widzieli go na jakiejs paradzie wiec jest to raczej pewne. watpie zeby facet o ktorym mowi Bullitt faktycznie jezdzil maluchem normlnie po stanach. chyba ze w jakiejs glebokiej wiosce. w kazdym wiekszym miescie policja by go momentalnie zgarnela

Cytat:
2006-09-16 17:50:17, 3zeR_MDS pisze:
w usa sa legalnie zarejestrowane dwa maluchy...w tym ja mowie w Illinois jeden. znajomi widzieli go na jakiejs paradzie wiec jest to raczej pewne. watpie zeby facet o ktorym mowi Bullitt faktycznie jezdzil maluchem normlnie po stanach. chyba ze w jakiejs glebokiej wiosce. w kazdym wiekszym miescie policja by go momentalnie zgarnela

nooo NY to globalna wioska ... skad wiesz ze sa 2 maluchy zarejestrowane ? bo tylko o 2 slyszales ? i skoro fiaty 500 moga byc zarejestrowane i jezdzic to czemu malce nie moga ?

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2006-09-16 19:08:35 ]

Cytat:
2006-09-16 19:07:09, BULLITT pisze:
nooo NY to globalna wioska ... skad wiesz ze sa 2 maluchy zarejestrowane ? bo tylko o 2 slyszales ? i skoro fiaty 500 moga byc zarejestrowane i jezdzic to czemu malce nie moga ? [ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2006-09-16 19:08:35 ]

bo slyszalem te dane parokrotnie od ludzi zupelnie ze soba niezwiazanych wiec cos w tym musi byc. i mowie ci jak jest z tym maluchem ktory jest w illinois. nawet normalne europejskie auto nie zostanie dopuszczone do ruchu w stanach dopoki nie zostanie "znaturalizowane" i bedzie spelnialo tamtejsze wymogi chocby pod wzgledem swiatel. wiec moze maluch faceta z NY zostal poddany takiej "naturalizacji".

nie wiem za bardzo o co sie tak rzucasz. ublizylem Ci w jakigolwiek sposob? wyluzuj troche bo nerwica moze czlowieka wykonczyc

ja sie nie rzucam i Ci nie ublizam tylko nie lubie jak ktos glupoty opowiada zaslyszane. W PL tez jest taka mania "Panie sa tylko 3 w polsce" ..teraz jest taka sytuacja na allegro ..koles wystawia renault 15 "3 w Polsce" a juz na samym allegro sa 4 i tak wlasnie jest z tymi glupimi gadkami . NIGDY nie bedziesz mial pewnosci ( chyba ze bedziesz mial dostep do bazy zarejestrowanych samochodow ) ile faktycznie jest tam aut dopusczonych do ruchu. Z tego co pamietam FIAT sprzedal oficjalnie ok 180 samochodow do usa w dawnych czasach..a ile jeszcze bylo nieoficjalnie sprowadzonych ?? na amerykanskich aukcjach przewijaja sie czasami maluchy i sam ich widzialem przynajmniej z 5 dopuszczonych do ruchu. Nie mam pojecia na czym polega tam "dostosowanie" do ich wymogow ..ale fakt jest faktem ze byly w normalnym uzytku.

Może je rejestrowali jako wózki sklepowe

Cytat:
2006-09-16 19:27:09, -SerU- pisze:
Może je rejestrowali jako wózki sklepowe

nie ..ale nie wiem czy maluch tego kolesia z NY nie jest jako motorower zarejestrowany ( byc moze mi sie przysnilo albo cos pokrecilem ) zapytam ojca jak nie zapomne

PSmalec w usa nie wyglada na takiego co by stal i nie jezdzil

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2006-09-16 19:43:51 ]

Cytat:
2006-09-16 19:23:30, BULLITT pisze:
i Ci nie ublizam

nie mowie ze mi ublizasz tylko pytam czy ja Ci ublizylem ze sie tak rzucasz no ale nie wazne

co do tych danych to pochodza z roznych zrodel, co prawda niepewnych ale moga byc wiarygodne i co najwazniejsze wszedzie powtarza sie ta sama liczba. Moze chodzilo o cos bardziej precyzyjnego typu maluchy zarejestrowane w oryginalnym stanie czy cos. nie wiem. w kazdym razie pojawilo sie to w ktorejs dyskusji jakis czas temu tutaj na forum, a ja slyszalem o tym w ameryce od dwoch panow, z ktorych jeden twierdzil ze swego czasu w telewizji polonijnej byl program jakis i w tym programie padla taka liczba, a drugi pan twierdzil ze z kolei dosc dawno temu owe 2 maluchy pojawiily sie razem gdzies na zlocie czy czyms podobnym razem i wtedy rowniez padlo stwierdzenie ze to sa jedyne 2 maluchy zarejestrowane legalnie w stanach. na ile sa to prawdziwe i oddajace wlasciwy stan rzeczy informacje nie jestem wstanie powiedziec no ale chyba nie jest to przypadkowy zbieg okolicznosci

Cytat:
2006-09-16 19:28:46, BULLITT pisze:
PSmalec w usa nie wyglada na takiego co by stal i nie jezdzil [ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2006-09-16 19:43:51 ]

i nawet na polskich blachach...wszystko standardowe z tego co widze, moze dlatego nie przerejestrowany. taki maluch sie nie liczy

Cytat:
2006-09-16 19:51:23, 3zeR_MDS pisze:
i nawet na polskich blachach...wszystko standardowe z tego co widze, moze dlatego nie przerejestrowany. taki maluch sie nie liczy

Dlaczego sie nie liczy ? jest w usa przeciez :|

po przyczepiles sie do tego:
Cytat:
w usa sa legalnie zarejestrowane dwa maluchy...

a tu wyraznie pisze o legalnie ZAREJESTROWANYCH W USA a nie tylko przebywajacych na polskich blachach maluchach
a tak swoja droga moze ktos gdzies dorwie fotki tych kaszli bo jak bylem w stanach to szukalem fotek tego z illinois i nie moglem znalezc. jak ktos ma niech zapoda

ten maluch jest z dzielnicy obok tej na ktorej mieszkalem moze jeszcze koles go ma i go obczaje

Na blachach z Ilinois jest jeden kaszel, posiada go ktos z polonii kiedys o nich był program o festynie na 1 maja i koles podobno nim tylko raz do roku jedzi rocznik to 79 czy jakos tak...
wiem jeszcze ze kiedys jedne poszedł na aukcji w jakims domu aukcyjnym za 5500 $
W chicago mieszka facet (nie wiem moze ten z fotek z góry) kupije fiaty 500 bo płaci za nich 50% składek za ubezpieczenia i ma jeszcze znizki na podatek drogowy czy jak to sie tam nazywa. [ dane ze starego Moto Magazynu chyba nawet z roku 1995 - ale nie jestem pewien)

a ile ich jest (126) to sie nie dowiemy.

mialem fotke ale gdzies mi wcielo pomaranczowego eleganta na amerykanskich blachach stojacego na amerykanskiej drodze...

co musi miec kaszel zeby zostac znaturalizowany? wzmocnienia w drzwiach i zderzakach i co jeszcze?

apropo ilosci maluchów to mysle ze ludzie ktorzy sprowadzili malucha do usa to napewno maja informacje o innych polakach ktorzy zrobili to samo. przeciez nikt nie sprowadza kaszla do ny po to zeby nim jezdzic na codzien...

Cytat:
2006-09-17 00:06:49, dejta pisze:
co musi miec kaszel zeby zostac znaturalizowany? wzmocnienia w drzwiach i zderzakach i co jeszcze? apropo ilosci maluchów to mysle ze ludzie ktorzy sprowadzili malucha do usa to napewno maja informacje o innych polakach ktorzy zrobili to samo. przeciez nikt nie sprowadza kaszla do ny po to zeby nim jezdzic na codzien...

Sa polacy i polacy ) czesto jest tak ze jedni za drugimi nie przepadaja , ale tak czy siak mysle ze jest tego stosunkowo niewiele ...mniej niz 10 ... nie wiem tez czy sie przerabia cos poza swiatlami.

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2006-09-17 00:17:24 ]