Wskrzeszenie do życia 600stki (czyli chwale się)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, oto fotki 600stki z '81, którą usilnie razem z kumplem remontujemy..Bobik przechodzi metamorfozę,na miarę "Łabędziem być", chirurg blacharz dokonał już liftingu buźki, tj. wymianę pasa przedniego oraz błotników, tych wewn. też, a także progów. Wspawane zostały nowe prowadnice i belki pod podłogą...Małego rekonstrułujemy od marca 2006 stąd tez jego prace zmierzają już ku końcowi z tej też okazji zdrowie wszystkich i kilka fotek[IMG]https://images1.fotosik.pl/160/b1dd3fe45435f4d2m.jpg">

..jesze pare fotek..wkrótce będą fotki po lakierze tj.Lodowy błękit orginalnie był beżowy jak po czesci widac na zdjeciach

nie chcesz wyremontować jeszcze jedej z niskim numerem nadwozia...bo będziemy wodować

hehehehe Koniu powiedz kiedy i gdzie ;]

Pięknie, ładnie i wogóle cacy Czekam na kolejne fotki Może jakiś opis skąd go masz, czemu ten a nie inny itd ?

Bedą dzis wieczorem, gdyz auto jest juz polakierowane..a co do autka to, trafilo ono 2,5 roku temu w rece mojego kumpla i w nagrode iz bez awaryjnie przemieszczalo sie wzdłuż całego kraju od Karpacza po Koszalin, w nagrode dostało nowe życie..
a dlaczego akurat ten egzemplarz - nie wiem - takie zostało kupione a żal było sprzadawac tylko po to by restaurowac takie samo starsze rocznikowo..
a dlaczego akurat 126? hmm..od 8 lat jeżdzę tymi autkami i mam bardzo duzy do nich sentyment - nie trzeba nikomu tutaj tego tłumaczyc

Cytat:
mam bardzo duzy do nich sentyment - nie trzeba nikomu tutaj tego tłumaczyc

nie nie trzeba. Ja remontuje i wkladam kupe kasy w dziurawego eleganta rocnzik 2000 - logiki w tym nie ma, ale jak samochod zasluzyl to jak go oddac na zlom - nie da sie
wielkie gratulacje!

oto i wspomniane fotki- sa troche kiepskiej jakosci ale lepsze beda kiedy autko bedzie zmontowane do końca w tej chwili sa świeżo po malowaniu..

Pięknie pięknie jak narazie.Więc teraz tylko czekać na efekt końcowy.

brawo a silniczke sie robi?

Powodzenia w dalszych pracach!!!

Silniczek (600) ze skrzynią jest już od jesieni zrobiony i czeka tylko już na umiejscowienie go na właściwym miejscu...zrobiona jest głowica z zaworkami, panewki, rozrząd i pierścienie..reszta po rozebraniu była ok łącznie z nominalnymi cylindrami..Kondycja skrzyni ograniczyła się zaś tylko do uszczelnienia...jak sie wszystko wstępnie złoży to zostanie przejrzenie reszty tj.hamulcy (przewody pompa itp) no i łożyska kół choć to już z czasem powolutku, tak jak i cała masa detali tj znaczki, niklowane trójkąty szym,klamki, uszczelki na klin i elementy wnetrza takie jak boczki i nie tylko bo aktualnie wnętrze jest jeszcze stare..
zdjęcia po złożeniu nadwozia już za kilka dni się pojawią..lepszej jakości

Cytat:
2006-09-04 21:37:16, xz_666 pisze:

sjad dorwales nowe kliny :O :O wpadnij dzis na warzywniak to pogadamy

mariusz już ci mówiłem popatrz najpierw dwa razy, potem dwa razy pomyśl a później raz dobrze napisz te na foto to nie kliny, mimo że tak ładnie sie błyszczą to są te aluminiowe ramki z drzwi

A to w tle to pomoc garazowa czy psychologiczna podczas remontu??

hehehehe...klinów jeszcze nie udało się nam dostać..ani uszczelek pod nie więc na razie aby woda sie nie przedostawała to poszły normalne- ale będa na pewno..a z tyłu na kadr załapała się faktycznie moja Kobietka..
żeby nie było ściemy to od razu powiem że sam tego samochodu nie remontuję tylko oddałem go w ręce specjalisty..ja choć bym bardzo chciał nie mam warunków ani czasu ze względu na pracę niestety w innym charakterze...
...co do WAWRZYNIAKU to w trakcie kiediedy wpadł właśnie musieliśmy z kumplem być w warsztacie aby dopiąć ostatne kwestie na ostatni guzik ponieważ autko jutro będzie zabierane (jest juz blacharsko i lakierniczo ukonczone) i wstawiany bedzie motor...

czasy zmieniają sie na lepsze tak widze wszyscy coś robią tylko ja sie opierniczam powodzenia w robocie i respekcik za czyn czyn w imię POLSKIEJ MOTORYZACJI

Jestem pod wrażeniem. Gratulacje i życzę powodzenia.

dzięki...Polska Motoryzacja górą!!! Niedługo zaczynam odświeżać czerwonego bolida tym razem juz własnego (z profilu ). Będzie Fl tak jak jest i był - nic na siłe heheh, a oto już końcowe foty po malowaniu...pozdrawiam dzięki za słowa uznania