Czy ten termostat pasuje do Espero 1.8?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jw

http://www.allegro.pl/item133828258_nowy_termostat_opel_vectra_omega_1_8_2_0_wahler.html

http://www.allegro.pl/item133807229_oryginalny_termostat_opel_1_8_2_0.html

dzieki

prosze zamknac temat. Termostat pasuje...roznica jest tylko w rurce wuchodzace...w espero jest pod katem, tu jest prosta...i jeszcze jedna..bardzo wazna roznaca...termostat do espero kosztuje 100zl a do opla 45zl

[ wiadomość edytowana przez: papciak dnia 2006-10-16 08:38:56 ]

[ wiadomość edytowana przez: papciak dnia 2006-10-16 10:13:20 ]

ponadto:
- oplowski z reguły później się otwiera (92 stopnie) niż dełuowski (87 stopni)
- da się założyć oplowski do espero, trzeba tylko dokupić nowy przewód gumowy za ok. 20 zł (dłuższy, pasuje zdaje się od nexii 8 zaworowej) wiele osób tak ma i działa (m.in. ja)

Nie należy zmieniać obudowy wystarczy sam wkład czyli termostat
który jest wymienialny i koszt to ok. 30 zł.
Robiłem to 2 tygodnie temu.
Pozdrawiam

Cytat:
2006-10-16 13:48:04, john pisze:
Nie należy zmieniać obudowy wystarczy sam wkład czyli termostat który jest wymienialny i koszt to ok. 30 zł. Robiłem to 2 tygodnie temu. Pozdrawiam

wymiana samego wkładu nie zawsze pomaga, gdyż w obudowie robi się wżer na styku zaworu termostatu i puszcza płyn.

Kupilem Oplowki termistat z obudowa...i z wygieta rura. Dowiedzialem sie ze Oplowsie termostaty sa dwojakie..albo z rura prosta, albo gieta Z prosta kosztuje ok 50zl, z gieta ok 60zl. Co i tak daje ok 50zl oszczednosci bo do naszych Espero kosztuje ok 110zl. termostat pasuje idealnie, a jezeli chodzi o temperature otwarcia termostatu, w sklepie dali mi wybor, albo 92 stopnie, albo 82. Moj orginalny mial 87 stopni, radzili mi wziasc 82 stopnie
Wiec caly zakup kosztowal mnie 60zl, gdzie za ten sam termostat tylko ze daewoo zaplacilbym 110zl.
Wnisoki nasuwaja sie same

a ten oplowski to czasem nie jest wygięty w drugą stronę?

i znowu mialem do wyboru..albo wygiety w jedna strone..albo w druga..Mowie...Jest Identyczny jak nasz orginalny. N apocztaku pytalem si eo termostat do Omegi A 1.8 . Dali mi wygiety w druga strone..porownalem z naszym..powiedzialem im co i jak...i dali mi taki sam jak nasz orginalny...w cenie 60zl.