Stacyjka w Carinie!! =((

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszsytkich jestem na ym forum nowy=).Mam nastepujacy problem ,a mianowicie kluczyk utknol mi w stacyjce.Auto sie normalnie da odpalic ,kluczyc normalnie reaguje na acc,on,start ale ne da sie go wyjac wychodzi moze 1cm.a i tak mam szczescei ze auto posiada immobilizer =),ale kluczyki musze zapasowe i tak ze soba nosic bo tam jest czujnik wyzej wspomnianego immobilizera.Wiec prosze bardzo o pomoc co mam zrobic jak wyciagnac kluczyc ,stacyjka nowa kosztuje kolo 300-400 zl a ja tam zamiast nowej stacyjki wole sobie dolozyc do rada.POZDRAWIAM i z gory dziekuje za pomoc!!

nie rozwalaj tylko tej stacyjki
nie wiem jak ci pomóc ale pamietaj że masz jeden klucz do wszystkiego

Trzeba się wybrać do fachmanów od stacyjek naprawią bez inwazyjnie i kluczyk ocaleje.
Koszt w W-wie ok. 100-140zł.

NO tak owszem pytalem sie ludzi w serwisach ,ale oni mi pwiedzieli ze sie nie da tego rozkrecic i zrobic=/,jedni mowia ze sie da jedni ze nie ale mi szkoda 400 zl na nwa stacyjke ,a pasoiwala by jaks uzywana stacyjka z wypadkowej cariny,i czy immobilizer bedzie dzialal?

Mi kieys sie tez kluczyk ułamał w stacyjce , pojechałem pamietam z autem bo miałem do malowania zderzak i jak odbierałem auto to kazali mi kluczyk zapasowy przywiesc wyciągneli ułamany kluczyk ze stacyjnki chodz nic im o tym nie mówiłem i nic nie zapłaciłem za to dodatkowo czyli sie da widac a stacyjke samą mozna kupić uzywaną za 100zł. ewentualnie za 200zł. ze wszystkimi zamkami dodatkowymi

[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2006-06-02 22:33:52 ]

wszystko sie da...ja w przeciagu niecalego miesiaca regenerwowalem stacyjke - bo tak sie to nazywa - w fiescie i starletce...za cene 100plnow w wawie wyciagniecie kluczyka, regeneracja stacyjki...jak z immo to moze byc ciut drozej ale pewno sie da...podjedz/zadzwon gdzies gdzie robia zamki ew. awaryjne otwieranie samochodow...

cześć.miałem podobny problem .kluczyk wyjmuje sie ze stacyjki w 2 min.i nic to nie kosztuje.trzeba odkrecicobydowe(plasik) od dołu ,sa 4 wkrety.potem wcisnac bolec (od dołu fi5)i wyjac cały wkład stacyjki,nastepnie przyciskujac pret zapadki wyjac kluczyk.kluczyk zapewne bedzie mial zadziorki wiec albo nowy albo lekko spróbowac spiłowac.Prawdopodobnie bedzie łapał ponownie.

Cytat:
2006-09-12 07:09:20, maxkrzysztof pisze:
cześć.miałem podobny problem .kluczyk wyjmuje sie ze stacyjki w 2 min.i nic to nie kosztuje.trzeba odkrecicobydowe(plasik) od dołu ,sa 4 wkrety.potem wcisnac bolec (od dołu fi5)i wyjac cały wkład stacyjki,nastepnie przyciskujac pret zapadki wyjac kluczyk.kluczyk zapewne bedzie mial zadziorki wiec albo nowy albo lekko spróbowac spiłowac.Prawdopodobnie bedzie łapał ponownie.

zapomniałeś dodać, że żeby wyjąć stacyjkę, to kluczyk musi być w pozycji ACC

pzdr

Cytat:
2006-09-14 22:24:05, marcinm pisze:
zapomniałeś dodać, że żeby wyjąć stacyjkę, to kluczyk musi być w pozycji ACC pzdr

W przeciwnym razie nie wcisniesz tego bolca z dolu

W ostatecznosci kup stacyjke z kluczem a klucz mozesz sobie sam dokodowac jezeli masz mastera, co tez mozesz sam sprawdzic.
Zanim wysuniesz bebenekstacyjki trzeba zdjac petle immo [plastykowa obwodka dookola otworu klucza na 1 srubce]
chyba ze masz wersje bez immo [plaska glowka klucza]

Cytat:
2006-09-15 10:56:51, Bigelektron pisze:
W przeciwnym razie nie wcisniesz tego bolca z dolu

chyba że bardzo się zaweźmiesz

pzdr

Cytat:
2006-09-18 21:37:09, marcinm pisze:
chyba że bardzo się zaweźmiesz pzdr

Aj marcinm , Ty to jestes zlosnik , tez mialem problem ze stacyjka i tez na poczatku zaraz jak kupilem moze to ten sam wlasciciel tylko ja nie moglem odpalic i awaryjne zapalenie przez fachmanow trwalo ok 5 sek. koszt 50 zeta i naprawa ok 100