Gaśnie i przerywa.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam następujący problem. Samochód po rozgrzaniu zaczyna szarpać, przerywać i gasnąć na wolnych obrotach. Dodam że dzieje się to zawsze dokładnie w tym samym miejscu, tzn że codziennie pokonuje tą samą trasę i objawy występują dokładnie w tym samym miejscu. Następnie po ostrym przegazowaniu samochód wraca do normalnej pracy i jest wszystko ok. Byłem u mechanika, powiedział że przeczyścił wszystkie styki i wtyczki i że samochód jeżdzi ok. Faktycznie jeżdził ale tylko przez jeden dzień a teraz znowu to samo.
O co może chodzić.?

powodow moze byc wiele

- kable wn
- swiece
- krokowiec

lpg czy benzyna ?

Cytat:
2007-02-04 13:33:21, bobo_ssj pisze:
powodow moze byc wiele - kable wn - swiece - krokowiec lpg czy benzyna ?

Benzyna. Świece wymienione, przewody równierz. Z tego co wiem to mechanik nie ruszał krokowca a przez 1 dzień było wszystko ok, i niewiem czy krokowiec może być odpowiedzialny za przerywanie. Tak jak pisałem gdy jest zimny jest wszysko ok, gdy wskazówka temperatury znajduje się za połową wskażnika zaczyna szarpać a po a po chwili wraca na połowe i wtedy jest już ok.

Sprobuj z elektrozaworem recyrkulacji spalin u nmie pomoglo

przezywam to do dzisiaj

powody:

elektrozawór pochłaniacha par paliwa
krokowiec
potencjometr przepustnicy
przepływomierz
mapsensor
lambda
przepustnica
kable WN
swiece
przebicia na masie
wtyczki
ECU

wybierz sobie

mam podobny problem - przy zimnym i gorącym silniku na wysokie obroty normalnie wchodzi, ale jak się puści gaz, spada na jakies 500-600obr i wraca do normy. Tak sie dzieje tylko przy schodzeniu z obrotów. Czyżby sie krokowy kończył ?
Auto stało dosyć długo nie używane przez poprzedniego właściciela. Co o tym sądzicie?

przemkowal wystarczy wyregulować i możliwe że świece do kitu. jeśli słabo schodzi z obrotów to świece też do wymiany

potek ciężko powiedzieć to może być mnóstwo żeczy. jeśli problkem jest po rozgżaniu to ja obstawiam cewke

U mnie pomogła wymiana czujnika temperatury w pewnym zakresie temperatury źle do kompa podawał dane i miałem takie same objawy- wymieniłem i jest ok.

U mnie jeszcze w momencie gdy szarpie słychać cykanie ze skrzynki bezpieczników. Gdy wyjąłem bezpiecznik od dmychawy wszystko było ok. Niestety tylko przez kilka dni dziś znowu to samo? Czy do wymiany skrzynka bezpieczników?