MotoNews.pl

Nie dostaje paliwa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie drzodzy fachowcy i znawcy! Jadąc moim poldkiem na beznznie 95r. GLI na jedynce i dwójce zrwy szarpie jak by nie dostawał paliwa? na trójce wszystko mija. NA gazie nie ma tego prblemu wcale! JAk myślicie co to moze byc?
Dzięk

Hmmm cala 1 i 2 ??? czy tylko w jakimś zakresie obrotów ???

dokładnie tego nie zauważyłem, ale wydaje mi się ze to na całej jedynce i całej dwójce!

Może krokowy?
A gazociąg masz z kompem?

gaz montowany 1999roku więc nie wiem czy z kompem, wiem tylko ze Reduktor landi i kręci sie śrubą regulacyjną ustawiając ciśnienie gazu.
Natmoiast jak miałem problem z korkowym to nie schodził z obrotów 3000 i mechanik mi wyczyscił go i miałem spokój, ale jak miałem rpblemy z krokowym to zarówno jezdżąc na gazie jak i na benzynie! więc nie wiem co to jest tym razem??

Miałem podobne objawy, u mnie przyczyną był rozregulowany zapłon ... luzy na aparacie zapłonowym. Na wyższych obrotach różnica pary stopni była nieistotna, ale na obrotach 1000 - 2000 podczas ruszania tę parę stopni robiło swoje. Ostatnio wymieniłem ten zielony kabelek przy apracie zaponowym. Tak się dzieje przy poldkach gaźnikowych, ale niewiem jak jest na wtrysku

a ja mam takie pytanko Panowie.jak zostawie autko czy na benie czy lpg i chce odpalic na benzynie to nie raz jest taki objaw ze dopoki nie podniose filterka gazu i wtedy benzyna sie zjele to nie chce odpalic.ale osttanio nawet na gazie jak i na benie nie moglem odpalic.sprawdzalem kopolke swiecie i kable i na 2 cylindrze cos tam slabiutki wykazal sie kabelek ale jak przepiolem drugi kabel w to samo miejsce to bylo troszke lepiej.czy winna jest tu juz popmka paliwa ktora nie daje cisnienia czy brak iskry przez kable WN.a tak przy okazji jak sprawdzic czy pompka paliwa daje dobre cisnienie ?????? pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: will dnia 2004-10-07 18:05:34 ]